Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Μητσοτάκης: 43 χρόνια μετά, η φλόγα της Ν.Δ. παραμένει δυνατή

«Η κατάσταση στη Ελλάδα σήμερα είναι το αποτέλεσμα της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που έγινε ποτέ», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τόνισε πως «η γενιά των 360 ευρώ είναι δημιούργημα των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου».

Μιλώντας στο Μενίδι κατά τα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ Βόρειας Αττικής, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε για τη συμπλήρωση 43 ετών από την ίδρυση της Ν.Δ. ότι «είμαστε ένα κόμμα των πολλών, μία γνήσια λαϊκή παράταξη, αντίθετα με εκείνους που θέλουν να διχάσουν, εμείς ανοίγουμε την αγκαλιά μας και λέμε σε όλους τους Έλληνες ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε την Ελλάδα γιατί μπορούμε καλύτερα. 43 χρόνια μετά, η φλόγα της Ν.Δ. παραμένει δυνατή».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα ανοικτό σε όλους όσοι θέλουν να συνδράμουν σε μία σκληρή εποχή απαξίωσης της πολιτικής και σε όσους θέλουν να συμβάλουν σε ένα νέο ξεκίνημα».

Αμφισβήτησε την «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια», λέγοντας ότι εκείνοι που το λένε έχουν δεσμεύσει την χώρα με μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα και με μέτρα που θα επιβληθούν από το 2018 και μετά.

«Προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι τους πιο αδύναμους δεν τους στηρίζεις με προσωρινά επιδόματα αλλά με νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν με την προσέλκυση επενδύσεων.

Τα εισοδήματα, συνέχισε, «τα ενισχύεις μειώνοντας τους φόρους και εμείς τους φόρους θα τους μειώσουμε, ξεκινώντας από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Θα το πετύχουμε αυτό συμμαζεύοντας το κράτος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «σοβαρό κράτος δεν φτιάχνεις με ρουσφετολογικές προσλήψεις, το φτιάχνεις με αξιολόγηση και αξιοκρατία, με αξιολόγηση και ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης». «Αυτοί που δεν θέλουν την αξιολόγηση είναι αυτοί που λουφάρουν, αλλά αυτοί είναι λίγοι», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης και διάβασε και ένα απόσπασμα από τη ιδρυτική διακήρυξη της Ν.Δ.: «”Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη”. Αυτά ανέφερε η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός μας, την οποία παρουσίασε  πριν από 43 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Οι ρίζες μας στην ελληνική κοινωνία είναι δυνατές. Και οι αξίες μας πιο επίκαιρες από ποτέ. Ελευθερία, υγιής πατριωτισμός, αλληλεγγύη, αξιοκρατία. Πίστη στους Έλληνες και τη δημιουργική δύναμη του λαού μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

σχετικα αρθρα

173 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img