Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τον Πειραιά

Περιοδεία σε περιοχές του Πειραιά πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει, αρχικά, επίσκεψη στο εργοτάξιο του Μετρό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο βιομηχανικό – επιχειρηματικό πάρκο Σχιστού, όπου συναντήθηκε με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εντός του πάρκου και, τέλος, βρέθηκε στο εμπορικό κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της πόλης.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έγραψε το εξής: «Μόλις επισκέφθηκα το εργοτάξιο του μετρό στην πλατεία Δημ. Θεάτρου. Ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει τον Πειραιά».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε από τους μηχανικούς για την πορεία του έργου, το οποίο θα ενώσει τον Πειραιά με το αεροδρόμιο.

HTML tutorial

Στη συνέχεια, μιλώντας με τους επιχειρηματίες στο βιομηχανικό – επιχειρηματικό πάρκο Σχιστού, ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε πως η αγορά της ναυτιλίας είναι παγκόσμια ανταγωνιστική, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να αναδείξει.Όπως είπε θα πρέπει η χώρα να έχει μια ξεκάθαρη πολιτική σε έναν τέτοιο κλάδο και στάθηκε ιδιαίτερα στην Cosco καθώς, όπως δήλωσε, είναι ευκαιρία να αποκτήσει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική όλος ο κλάδος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα διαφορετικό αφήγημα για έξοδο από την κρίση, υπογραμμίζοντας πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από νέες επενδύσεις, σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο και μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις. «Χρειάζεται μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις. Αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν, ας μιλήσουμε για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Οι επιχειρηματίες τόνισαν την ανάγκη να λειτουργήσουν ξανά τα ναυπηγεία στην περιοχή με στόχο να επαναπατρίσουν τα 14 δις δολάρια που έφερνε η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στη χώρα και τώρα μεταφέρονται αλλού.

Στη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες του με στόχο να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και να ενημερώνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων