Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022

Μητσοτάκης για Σκοπιανό: O Αλέξης Τσίπρας δίχασε τους Έλληνες

Επίθεση στον Πρωθυπουργό ότι απέφυγε να διαμορφώσει συνθήκες πραγματικής συναίνεσης καθώς επέλεξε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις και μετά να ενημερώσει του πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι προβαίνει σε παραχωρήσεις χωρίς ανταλλάγματα.

Η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, κράτησε μόλις 45 λεπτά.

Ο κ. Τσίπρας ενημερώνει σήμερα σε ξεχωριστές συναντήσεις τους πολιτικούς αρχηγούς, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό, έπειτα και από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στο Νταβός.

«Προσήλθα στο Μέγαρο Μαξίμου ως είχα υποχρέωση εκ του θεσμικού μου ρόλου. Ο κ. Τσίπρας ενημερώνει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ εδώ και πολλές εβδομάδες έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Σε όλο αυτό το διάστημα απέφυγε συστηματικά να διαμορφώσει συνθήκες πραγματικής συνεννόησης και συναίνεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια από τη Βουλή.

«Δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό. Προσήλθε στη διαπραγμάτευση χωρίς καν να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του κυβερνητικού του εταίρου. Το χειρότερο όμως, δίχασε τους Ελληνες. Περιφρόνησε με προκλητικό τρόπο τους συμπολίτες μας που δικαιολογημένα εκφράζουν την πατριωτική τους ανησυχία», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αντί να διαμορφώσει ένα ισχυρό εθνικό μέτωπο, «επιδόθηκε σε μικροκομματικά παιχνίδια» και υπογράμμισε ότι με αυτόν τον τρόπο «κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας που οι συγκυρίες προσέφεραν προς αξιοποίηση».

Η διαπραγμάτευση όπως εξελίσσεται προκαλεί βαριές ανησυχίες, σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης. «Η κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε παραχωρήσεις χωρίς να λάβει συγκεκριμένα και μη αναστρέψιμα ανταλλάγματα για τη χώρα μας. Η πολύ σοβαρή παράλειψη του κ. Τσίπρα να θέσει ρητά και δημόσια το ζήτημα αλλαγής του συντάγματος της γειτονικής χώρας, ως αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, εξασθένησε την εθνική γραμμή. Ο κατακερματισμός της λύσης σε επιμέρους θέματα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός γιατί υπονομεύει ευθέως τα συμφέροντα της Ελλάδος», πρόσθεσε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων