Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Η λύση πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη

«Αντί ο κ. Τσίπρας να αξιοποιήσει τη συγκυρία για να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα, επέλεξε την μικροπολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ζήτημα των Σκοπίων από την Ηλεία όπου και πραγματοποίησε ομιλία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κάνει μικροπολιτική με τα μεγάλα εθνικά ζητήματα και κρύβει συστηματικά την αλήθεια. «Αντί να ενώσει δυνάμεις για να πετύχει την καλύτερη δυνατή λύση, επεδίωξε να διχάσει την ελληνική κοινωνία. Εμείς σεβόμαστε και όσους επιλέξουν να πάνε στα συλλαλητήρια, και όσους επιλέξουν να μην πάνε» τόνισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε με νόημα πως «αυτό που δεν είναι σεβαστό και δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό, είναι να βγαίνει το παρακράτος του Ρουβίκωνα, να απειλεί με επεισόδια και η Κυβέρνηση να κοιτάζει απαθής. Κάνουν μικροπολιτική με τα μεγάλα εθνικά ζητήματα. Και κρύβουν συστηματικά την αλήθεια».

Δεν θα διχάσουμε τους Ελληνες

HTML tutorial

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι κάνει βήματα προς τα πίσω. «Ο κ. Τσίπρας αντί να βελτιώσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου και να πάει ένα βήμα παραπέρα τις εθνικές επιδιώξεις, είναι έτοιμος να κάνει βήματα πίσω. Θέλω σήμερα να τονίσω, προς όλες τις πλευρές, εντός και εκτός Ελλάδος: Η λύση πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη. Δεν θα ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Δεν θα δεχτώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Και δεν θα γίνουμε συνεργοί σε μια μεθόδευση που πληγώνει τη χώρα και την ψυχή των Ελλήνων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Θα αποκαταστήσω το άσυλο στα Πανεπιστήμια

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του ασύλου τονίζοντας πως «η κυβέρνηση έβαλε επικεφαλής της επιτροπής για την αντιμετώπιση της ανομίας στα Πανεπιστήμια τον κ. Παρασκευόπουλο! Που η πρώτη του δουλειά ως υπουργού ήταν να ανοίξει τις φυλακές βγάζοντας τους μισούς εγκληματίες έξω. Δεσμεύομαι ότι το άσυλο θα αποκατασταθεί στην πραγματική του έννοια. Η Αστυνομία θα μπορεί να παρεμβαίνει στο πανεπιστήμιο όποτε παραβιάζεται ο νόμος. Το χρωστάμε στους φοιτητές μας, στους καθηγητές, στους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια, σε όλους τους Έλληνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΝΔ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων