Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Μητσοτάκης:«Να είμαστε μια καλή κυβέρνηση αφού κερδίσουμε τις εκλογές»

Ο Πρόεδρος της ΝΔ στον χαιρετισμό του κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει απαξιωθεί πλήρως στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών επισημαίνοντας πως εκλέχτηκε ισχυριζόμενη ότι θα σκίσει τα Μνημόνια και τα ψηφίζει τώρα δύο – δύο. «Δύο Μνημόνια μας έχει φέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το δε δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα, δεσμεύει τη χώρα σε μια πολιτική λιτότητας, τουλάχιστον μέχρι το 2022. Και χωρίς να έχουμε καταφέρει να αποσπάσουμε κανένα χειροπιαστό όφελος για το ζήτημα του χρέους, το οποίο ο κ. Τσίπρας είχε αναγάγει σε απόλυτη πολιτική προτεραιότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τον ίδιο σε αυτές τις επισκέψεις του είναι να επιδιώκει να συναντιέται με ανθρώπους οι οποίοι εκφράζουν την παραγωγική Ελλάδα, την Ελλάδα του μέλλοντος, την Ελλάδα της προοπτικής, την Ελλάδα της ελπίδας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα τόνισε πως το ζητούμενο σε αυτές τις επαφές είναι να φεύγει σοφότερος και καλύτερα προετοιμασμένος για την επόμενη μέρα. «Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές. Το ζητούμενο είναι να είμαστε μια καλή Κυβέρνηση, αφού κερδίσουμε τις εκλογές. Αυτό απαιτεί από εμάς ο ελληνικός λαός» είπε, προσθέτοντας πως η κοινωνία πλέον είναι καχύποπτη και προβληματισμένη και δεν ακούει πια τους πολιτικούς.

Όπως είπε η κοινωνία «φυσάει το γιαούρτι” γιατί έχει “καεί στον χυλό” των ψεμάτων του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου» και αυτό ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για τη ΝΔ. «Ο κόσμος θέλει να ακούσει αλήθειες. Kαι σκληρές αλήθειες, είναι έτοιμος να τις ακούσει. Θέλει, όμως, να ακούσει και σχέδιο και πρόγραμμα για το πώς θα πάρουμε τη χώρα από εκεί που είναι σήμερα και θα την οδηγήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Και εμείς το έχουμε αυτό το σχέδιο και λέμε στους Έλληνες πολίτες, ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος διαφορετικός από αυτόν τον οποίο ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση. Αλλά αυτό πρέπει να το πούμε για να μας ακούσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες» είπε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων