Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Αποτύχατε δύο φορές, δεν θα υπάρξει τρίτη

Σκληρή επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

«Κοροϊδέψατε τον λαό δύο φορές. Εκλεγήκατε ως αντιμνημονιακοί και μετά ως μνημονιακοί. Αποτύχατε δύο φορές» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε πως «είμαστε η μόνη χώρα σε Μνημόνια στην Ευρώπη και έχουμε το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης».

«Κάποιοι στην Ευρώπη μπορεί να είναι ικανοποιημένοι επειδή στο ΣΥΡΙΖΑ γίνατε παράδειγμα προς αποφυγή για τους δικούς τους λαϊκιστές. Όπως είχατε πει κάποτε κ. Τσίπρα «χρήσιμοι ηλίθιοι»» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.   Σχετικά με τον προϋπολογισμό, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «επαναλαμβάνει τη δική σας αποτυχημένη συνταγή. Είναι ένας προϋπολογισμός άδικος, λιτότητας, φόρων, αντιλαϊκός. Η κυβέρνηση σας έχει αποτύχει παταγωδώς. Ψεύδεστε και δεν έχετε λύσεις. Οι πολίτες εύχονται αυτός να είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της κυβέρνησης σας».   Αναφέρθηκε επίσης στην προεδρική εκλογή του 2015 και είπε:

“Εσείς που λέγατε ότι θα είσαστε κάθε λέξη του Συντάγματος ευτελίσατε το Σύνταγμα, εργαλειοποιώντας την εκλογή Προέδρου και ρίχνοντας την κυβέρνηση με την Χρυσή Αυγή και με τον κ. Κουβέλη, για να έλθετε μετά από ένα εξάμηνο να εφαρμόσετε τις πιο σκληρές μνημονιακές πολιτικές..»   Παράγετε υπερπλεονάσματα για να μοιράσετε επιδόματα, αντιγράφοντας τις χειρότερες λογικές της μεταπολίτευσης ανέφερε και υπογράμμισε πως ένας στους δύο Έλληνες είναι αιχμάλωτος των οφειλών του, χρωστάει στην εφορία.

«Χάσαμε μια μοναδική αναπτυξιακή ευκαιρία για την Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια. Και αυτό δεν λέγεται επιτυχία. Ο στόχος στις επενδύσεις ήταν για 9,1% και είναι στο 5,1%

Οι προβλέψεις για την οικονομία πέφτουν έξω με κυριότερη αυτήν για τον ρυθμό ανάπτυξης. Καθαρή έξοδος δεν θα υπάρξει, έχουν ήδη δρομολογηθεί μέτρα μέχρι το 2020 και θα υπάρξει σκληρή επιτήρηση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως χάνονται θέσεις πλήρους απασχόλησης και δημιουργούνται θέσεις υποαπασχόλησης και τα έσοδα αυξάνονται συγκυριακά και όχι με βιώσιμο τρόπο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων