Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

«Μη μεταδίδεις τον ιό»- Το σοκαριστικό σποτ της Σκωτίας για τον κορωνοϊό που διχάζει

Στη Μεγάλη Βρετανία η οποία και επισήμως σύμφωνα με τους αρχιάτρους μπαίνει στο δεύτερο κύμα της πανδημίας αντιδράσεις προκαλεί το βίντεο της κυβέρνησης της Σκωτίας που δείχνει πόσο εύκολα μια εγγονή μπορεί να μεταδώσει τον ιό στον παππού της μη τηρώντας τα μέτρα. 

Το σποτάκι έχει διάρκεια, 30 δευτερόλεπτα και θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα για το πόσο εκτεθειμένοι μπορούμε να βρεθούμε στον κορωνοιό τον οποίο παρομοιάζει με μια πράσινη γλίτσα.


 
Στο βίντεο προβάλλεται η επίσκεψη μιας νεαρής κοπέλας στον παππού της. Η εγγονή κινείται στην κουζίνα του κι αφήνει παντού στο πέρασμά της μια πράσινη αηδιαστική ουσία.

Ντουλάπια, κούπες, συσκευές, όλα έχουν λερωθεί.

Έπειτα η κοπέλα κοιτάζει βιντεάκια στο κινητό της που τη δείχνουν να διασκεδάζει με τους φίλους της, μια σκηνή που υπονοεί ότι κόλλησε τον ιό κατά τη νυχτερινή της έξοδο. 

Στο τέλος του κλιπ, η ίδια αηδιαστική ουσία βρίσκεται στο στόμα του παππού.

Στην περιγραφή του βίντεο δίνεται η επεξήγηση «Να θυμάσαι, αν συναντάς φίλους σου πρέπει να είναι το πολύ έξι άτομα από 2 νοικοκυριά τη φορά (Ως και 4 τη μέρα). Κράτα δύο μέτρα απόσταση, ακόμα και από τους φίλους σου».Στο τέλος του βίντεο, εμφανίζεται το εξής μήνυμα: «Μη μεταδώσεις τον κοροναϊό σε εκείνους που αγαπάς. 

Οι επικριτές της καμπάνιας τη χαρακτηρίζουν τρομολαγνική.

Πηγή: skai.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων