Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Μια διαφορετική Εθνική Επέτειος

RP.GR TEAM

Ο φετινός γιορτασμός της 25ης Μαρτίου είναι πραγματικά μοναδικός στην ιστορία της Ελλάδας. Τελείως διαφορετικός από κάθε άλλο.

Κλειδωμένοι στα σπίτια μας, χωρίς τις πατροπαράδοτες παρελάσεις, στρατιωτική και μαθητικές, χωρίς γέλια και χαρές, χωρίς μπακαλιάρο και τραπέζια με συγγενείς και φίλους.

Η πανδημία του κορωναϊού έχει αλλάξει τον εορτασμό της ημέρας, αλλά σίγουρα αυτό είναι το λιγότερο.

Αλλάζει όλο τον κόσμο. Πρόκειται εκτός από την τρομακτική απώλεια των ανθρώπινων ζωών, για μια τραγωδία που θα φέρει την παγκόσμια οικονομία πολλά χρόνια πίσω.

Το στοίχημα είναι μεγάλο και έχουμε την ελπίδα, σε ότι μας αφορά, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές αλλά μένει να δούμε πως θα εξειδικευθούν τα μέτρα και πως θυ υλοποιηθεί η ποσοτική χαλάρωση προς όφελος των πολιτών, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο μήνυμά της έδωσε ίσως το καλύτερο στίγμα λέγοντας ότι «η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά του νέου πατριωτισμού που έχουμε ανάγκη».

Και σημείωσε ότι «η φετινή επέτειος βρίσκει την χώρα μας αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη απειλή που έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητά μας: την πανδημία του κορονοϊού» και ότι «για να θωρακίσουμε το «εμείς» και να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια, καλούμαστε να παραμερίσουμε το «εγώ», καθώς και προσωρινά ατομικές μας ελευθερίες, για να προασπίσουμε το υπέρτατο συλλογικό αγαθό της δημόσιας υγείας».

Ας μείνουμε λοιπόν προς το παρόν σήμερα στο εορτασμό, έστω και σε ατομική μορφή γιατί από αύριο επανερχόμαστε στη σκληρή πραγματικότητα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων