Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Μια εκδήλωση με μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον

Μια εκδήλωση που στόχο είχε να αφυπνίσει τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας πραγματοποιήθηκε από τον Αλέξανδρο Κωστόπουλο. Ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος είναι ιδρυτής της διεθνούς εκστρατείας δημόσιας διπλωματίας Repower Greece. Τα τελευταία χρόνια η κρίση έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξουμε κάποιες άγνωστες δυνάμεις τις κοινωνίας που παρέμειναν κρυμμένες τα τελευταία σαράντα χρόνια. Ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος μίλησε για έναν διαφορετικό κώδικα αξιών και θεσμών. Ιδιαίτερη βάση έδωσε στην ανάγκη για ανασύσταση του παραγωγικού μοντέλου και έμφαση στη καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος;

Ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος δραστηριοποιείται από το 1998 στο χώρο της στρατηγικής επικοινωνίας και των διεθνών οικονομικών σχέσεων και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη και διαχείριση των ειδικών σχέσεων που απαιτούνται στην εποχή μας ανάμεσα στα υψηλότερα επίπεδα του παγκοσμιοποιημένου επιχειρηματικού και πολιτικού περιβάλλοντος. Γεννημένος το 1972, ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος, αμέσως μετά τις σπουδές του στην Ελλάδα και την Μεγ. Βρετανία και έχοντας αποκομίσει ήδη πολύτιμες επαγγελματικές εμπειρίες στο επίπεδο των Ελληνο-Αμερικανικών σχέσεων, της επικοινωνίας και του τουρισμού, ίδρυσε στην Ελλάδα την FORESIGHT | Strategy & Communications, σε συνεργασία με την ομώνυμη εταιρεία στις ΗΠΑ, η οποία και αποτελεί μία από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρείες Public Affairs στην Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος έχει συνεργαστεί με εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό, και επιχειρηματικό κόσμο στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες παρέχοντας στρατηγικές επικοινωνίας σε θέματα διαχείρισης φήμης, διαμόρφωσης σχέσεων επιρροής και ανάπτυξης της κοινωνικής υπευθυνότητας.

Από το 2008 είναι Director για την Ελλάδα του οργανισμού American Citizens Abroad με έδρα τη Γενεύη, ενώ από τον Ιούνιο του 2010 είναι εκλεγμένος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Συνιδρυτής του Ινστιτούτου Περιφερειακού Διαλόγου και Στρατηγικής – ΙΠΕΔΙΣ, έχει δημοσιεύσει κείμενα κοινωνικής και πολιτικής κριτικής, ενώ το 2008 εξέδωσε το βιβλίο Γέφυρες Συνεργασίας – Σχέδιο Μάρσαλ και Ελλάδα και το 2009 το βιβλίο Γέφυρες Ελευθερίας – Ο Αμερικανικός Φιλελληνισμός κατά τον 18ο και 19ο αιώνα. Πρόσφατα ξεκίνησε την διεθνή grassroot εκστρατεία Repo(we)rGreece με στόχο τον επαναπροσδιορισμό και την ισχυροποίηση της εικόνας και του ρόλου της Ελλάδας.

σχετικα αρθρα

12 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img