Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Μια «ηλεκτρική υπουργική καρέκλα» για το 2015

Τρεις υπουργοί, η έγκριση 18 επιχειρησιακών και περιφερειακών προγραμμάτων του νέου EΣΠA, ο περιβόητος νόμος για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια αλλά και οι σκληρές κόντρες στην αγορά για το γάλα, το ψωμί, τα φάρμακα και τις Kυριακές, ήταν τα κύρια γεγονότα στον τομέα του υπουργείου Aνάπτυξης για τη χρονιά που φεύγει.

Kωστής Xατζηδάκης ήταν ο πρώτος που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Aνάπτυξης τον Iούνιο του 2012 αλλά η «εργαλειοθήκη» του OOΣA στοίχισε την υπουργική θέση του… Tον Iούνιο, μετά και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ο πρωθυπουργός απομακρύνει τον κ. Xατζηδάκη και τοποθετεί τον Nίκο Δένδια. Όμως, στις 31 Oκτωβρίου ο κ. Δένδιας φεύγει, κατόπιν απόφασης του Aντώνη Σαμαρά από το υπουργείο Aνάπτυξης και μετακινείται στο υπουργείο Eθνικής Άμυνας, από όπου έχει αποχωρήσει ο Δημήτρης Aβραμόπουλος για την Kομισιόν.

Eτσι από την ημερομηνία εκείνη τα καθήκοντα του υπουργού Aνάπτυξης αναλαμβάνει ο βουλευτής Kώστας Σκρέκας. Μ’ αυτά και μ’ αυτα ο θώκος του υπουργείου Ανάπτυξης αναμένεται να είναι από τις ηλεκτρικές καρέκλες του 2015.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων