Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Μία ιπτάμενη έπαυλη σκίζει τους αιθέρες

Σε περίπτωση που έχεις ονειρευτεί να έχεις το δικό σου προσωπικό jet, τότε υπάρχει ένα αεροπλάνο εκεί έξω που δίνει «σάρκα και οστά» σε αυτό το όνειρο. Πρόκειται για το Boeing Business Jet 747-8i, ένα από τα μεγαλύτερα προσωπικά jet του κόσμου και το μεγαλύτερο σε ενεργή λειτουργία αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα αποτελεί το τέλειο παράδειγμα για το ποιος μοιάζει η πραγματική πολυτέλεια στον ουρανό.

Υπάρχουν λίγα 747-8i jet και είναι το απόλυτο σύμβολο της δύναμης και της πολυτέλειας. Αυτό το jet συνήθως χρησιμοποιείται από παγκόσμιες κυβερνήσεις για τη μεταφορά των ηγετών και οι Ηνωμένες Πολιτείες σκέφτονται να αντικαταστήσουν το θρυλικό Air Force One που χρησιμοποιείται για τον εκάστοτε Πρόεδρο, με ένα 747-8i jet.

Το συγκεκριμένο ιδιωτικό jet ανήκει σε έναν επιχειρηματία της Μέσης Ανατολής, χωρίς να θέλει να αποκαλύψει το όνομά του, και η εταιρεία πίσω από την διακόσμηση στο εσωτερικό ανήκει στην γαλλική Cabinet Alberto Pinto. Χρειάστηκε 4 ολόκληρα χρόνια ώστε να σχεδιαστεί και να πραγματοποιηθεί το εσωτερικό του αεροπλάνου, με το κύριο δωμάτιο να βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πιλοτήριο. Κάτι που είναι ιδανικό για τον ύπνο καθώς βρίσκεται όσο πιο μακριά γίνεται από τους κινητήρες.

Στο jet φυσικά θα βρεις τα πάντα. Σουίτες, σαλόνια, καμπίνες, τραπεζαρίες και φυσικά μπάνια. Μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε αεροπλάνο και νομίζεις ότι είσαι σε κάποια έπαυλη. Ο ιδιοκτήτης του jet έδωσε στον σχεδιαστή Yves Pickardt «λευκή επιταγή» ώστε να κάνει το αεροπλάνο να θυμίζει σαν ένα οικογενειακό σπίτι και η κεντρική ιδέα του Pickardt ήταν να δώσει ένα «απαλό μοντέρνο στυλ». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ιδιοκτήτης δεν ήθελε κάτι υπερβολικά πολυτελές με χρυσό και διαμάντια αλλά απλότητα. Που τελικά είναι η πραγματική πολυτέλεια.

Πρόκειται για ένα jet 250 ποδιών δύο επιπέδων, όπου πάνω από 400 άτομα μπορούν να χωρέσουν μέσα στο αεροπλάνο. Θα μπορούσες άνετα να κάνεις το γαμήλιο γλέντι ή να διαμορφωθεί για τη μεταφορά επιβατών αεροπορικής εταιρείας. Το ζήτημα είναι να έχεις τα χρήματα να το αγοράσεις και προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του jet. Όχι ότι θα ήταν η πρώτη μας αγορά μετά την καραντίνα.

world-largest-private-jet-boeing-747-24-5eb9454ac2548__700

world-largest-private-jet-boeing-747-16-5eb945373873f__700

world-largest-private-jet-boeing-747-5-5eb94520a1e20__700

world-largest-private-jet-boeing-747-2-5eb94519ce789__700

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων