Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Μια Μανωλάδα με πάγο, παρακαλώ!

Γράφει η Κέλυ Βικάτου

Βρίσκομαι στο κομμωτήριο για να βάψω ρίζα. Όχι πως είμαι μελαχρινή απλά τηρώ τον κανόνα «και ξανθιά και βαμμένη δύο φορές βλαμμένη».

Ξαφνικά στην πίσω καρέκλα διαδραματίζεται ένας διάλογος μεταξύ πελάτισσας (σον-σον κυρία της Φιλοθέης γύρω στα70) και κομμώτριας –“hair stylist” είναι ο επίσημος τίτλος- για τα σκηνικά της Μανωλάδας. Η πελάτισσα υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή θα πάρει θέση και επιτέλους θα βάλει τον τόπο σε τάξη. Η hair stylist κοκκινίζει (από θυμό;) και της απαντάει ότι δεν είναι σωστό να το βλέπει έτσι γιατί τι φταίνε και οι δόλιοι οι εργάτες αφού ήταν απλήρωτοι; Η πελάτισσα απαντάει, με όση ευφράδεια της επέτρεπε η μη καλά βαλμένη, πανάκριβη μασέλα της, τα «κλασσικά»: “Να πάνε στην χώρα τους. Γιατί να είναι εδώ και να τρώνε δουλειές από τους Έλληνες; Καλά έκαναν και δεν τους πλήρωναν για να βάλουν μυαλό και να φύγουν!”. Μάταια η hair stylist προσπαθούσε διακριτικά να της πει ότι παραλογίζεται και ότι αυτά που λέει δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματική είδηση.

Έχω αρχίσει και συνειδητοποιώ ότι αυτό τον διάλογο δε τον φαντάζομαι, αλλά τον ακούω πραγματικά! Αρχίζω και την κοιτάω δειλά ανάμεσα από τα αλουμινόχαρτα που κρέμονται από το κεφάλι μου. Ξαφνικά ξυπνάει ο σχιζοφρενής μου εαυτός. Όχι δεν πρέπει να την αφήσω έτσι! Μια παρόμοια κυρία πριν κάτι μήνες ήθελε να με χαστουκίσει όπως ο Κασιδιάρης την Κανέλλη -έτσι δήλωσε- επειδή της έκλεισα το πάρκινγκ κατά λάθος για λίγα λεπτά και το έπαιξα κυρία. Ζήτησα συγνώμη και έφυγα. Τώρα όμως θα εκδικηθώ!

Ανοίγω δειλά το tablet μου -γνωστής εταιρείας- και μπαίνω στο YouTube. Γυρνάω ευθαρσώς προς την hair stylist και λέω με ήρεμη φωνή “Τατιάνα μου! Σου έχω θαυμάσια νέα! Έχεις δει ποτέ την Kara Oh στο YouTube;”.. ..“όχι” απαντάει με βλέμμα αποσυντονισμού. “Χάνεις! Κοίτα, σου μαθαίνει τεχνικές πεολειχίας για απόλυτη ικανοποίηση για εσένα και τον σύντροφο σου!”

Η πελάτισσα έχει αφήσει τη μασέλα να πέσει και κοιτάει παγωμένη την οθόνη με την αμερικανίδα που κρατώντας ένα ομοίωμα πέους περιγράφει ποιες θα πρέπει να είναι οι σωστές κινήσεις! Η ικανοποίηση μου τεράστια! Άλλα τρία ζευγάρια βλέμματα με χειροκροτούσαν! Ο σχιζοφρενής μισός μου εαυτός έκατσε σε μια γωνία καθησυχασμένος και με αναψοκοκκινισμένα μάγουλα αφού κέρδισε αυτή την μάχη!

Συμπέρασμα; Ό, τι του φανεί του Λoλο-Στεφανή.. Μπορεί να είμαι σχιζοφρενής, αλλά τουλάχιστον έχω η μία την άλλη!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων