Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Μια νέα πρόκληση για τον Σοφοκλή

Την παραμονή των 47ων γενεθλίων του, ο Σοφοκλής Πιλάβιος ανοίγει ένα νέο κύκλο στην παραγοντική προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό.

Μετά από την έντονη, έντιμη και επιτυχημένη τετραετή παρουσία του στην ηγεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ενασχόλησή του με τα κοινά του αθλητισμού στη χώρα μας αλλάζει σελίδα, με τη συμμετοχή του στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ως εκπρόσωπος της ΕΠΟ.

Πρόκειται για δικαίωση, αλλά και νέα πρόκληση δράσης, για έναν παράγοντα που μέσα σε μια δύσκολη διαδρομή στον επικίνδυνο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ξεχώρισε για το ήθος, την αποφασιστικότητα και την ψυχραιμία με την οποία αντιμετώπισε ένα χώρο γεμάτο ιδιαιτερότητες και προβλήματα.

Διότι η συνέχεια της ανοδικής πορείας που ακολούθησε επί των ημερών του στην ΕΠΟ η Εθνική ομάδα, μετέχοντας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ήταν η λάμψη που πάνω απ’όλους ο ίδιος απόλαυσε, λόγω της λατρείας του για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Όταν έσβηναν τα φώτα των μεγάλων διοργανώσεων και διακρίσεων με την Εθνική, o Πιλάβιος βάδισε επί τετραετία σε τεντωμένο σχοινί, σε έναν ποδοσφαιρικό κόσμο διαβρωμένο από κόντρες μεγαλοπαραγόντων ΠΑΕ, από την έκρηξη του σκανδάλου με τους στημένους αγώνες, από τη διάλυση ιστορικών συλλόγων λόγω των οικονομικών ή διαχειριστικών προβλημάτων τους. Ήρθε σε ρήξεις, μπήκε στο πρόβλημα επιδιώκοντας να το λύσει προς όφελος του ποδοσφαίρου κι όχι κρατώντας αποστάσεις προς ίδιον όφελος, συνεργάστηκε με τις αρχές (εγχώριες και διεθνείς, ποδοσφαιρικές και μη), δούλεψε σκληρά και βαθιά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης του.

Πολλές φορές εκτέθηκε ή δεν απέφυγε λάθη, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε στις αποχαιρετιστήριες τοποθετήσεις του. Είναι σύνηθες να λέμε ότι όποιος δουλεύει κάνει λάθη, δεν είναι σύνηθες να ακούμε παράγοντα τέτοιου επιπέδου να ομολογεί τα λάθη του. Κι αυτό είναι κάτι (ακόμα) που τον τιμά.

Η μόρφωση και το επίπεδό του, όπως και η μεγάλη πλέον εμπειρία του για τις ανάγκες του αθλητισμού και τις κακοτοπιές του, αποτελούν σπουδαία εχέγγυα για την επιτυχία του νέου ρόλου που αναλαμβάνει.

Τα ζόρια θα είναι πλέον λιγότερα, θα υπάρχει περισσότερος χρόνος και ηρεμία για αποφάσεις, η διάθεση για προσφορά και το πάθος για τον αθλητισμό δεν θα αλλάξουν.

Όσοι ξέρουν τον Σοφοκλή ως άνθρωπο κι όσοι παρακολούθησαν την πορεία του στην αθλητική παραγοντική ζωή του τόπου, είναι απολύτως βέβαιοι…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων