Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Μία νεκρή και επτά τραυματίες σε προπύργιο των αυτονομιστών στην Ουκρανία

Δύο εκρήξεις με μια ώρα διαφορά στοίχισαν τη ζωή σε μια γυναίκα και τραυμάτισαν άλλους πέντε ανθρώπους στο κέντρο της πόλης Λουγκάνσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές.

«Περί τις 15:30 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σημειώθηκε μια έκρηξη (…) Η αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για μια επίθεση. Μια γυναίκα είναι νεκρή και άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν», δήλωσε αρχικά στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, η Αλίνα Τζιβολούπ.

Μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε περίπου μία ώρα αργότερα σε μικρή απόσταση από την πρώτη, κοντά στην έδρα της τοπικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των αρχών, από τη δεύτερη έκρηξη τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον Αντρέι Μαρότσκο, εκπρόσωπο του υπουργείο Άμυνας των αυτονομιστών, δηλώσεις του οποίου μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, η γυναίκα η οποία που σκοτώθηκε στην πρώτη έκρηξη ήταν ένα στέλεχος της ιατρικής υπηρεσίας των αυτονομιστικών αρχών, ενώ οι πέντε πρώτοι τραυματίες είναι άμαχοι.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε «έναν εκρηκτικό μηχανισμό γεμάτο με κομμάτια μέταλλο που είχε τοποθετηθεί μέσα σε έναν κάδο απορριμμάτων» και πρόσθεσε ότι οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ διεξάγουν έρευνα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων