Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

« Μια ωραία ατμόσφαιρα στην Ν.Δ»

Δυστυχώς φθάσαμε στο σημείο να συζητάμε για ενδεχόμενα και υπόνοιες διάσπασης της Ν.Δ. Όλα αυτά βέβαια είναι απόρροια των εξελίξεων που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα και είχαν ως απότοκο την δημιουργία όχι και τόσο θετικών για την παράταξη σχολίων.

Με την χθεσινή ημέρα να είναι εντόνως φορτισμένη για τους λόγους που όλοι μας γνωρίζουμε, είχαμε και το κερασάκι στο γλυκό με την παραίτηση και επισήμως του Ε.Μεϊμαράκη από την προεδρία της Ν.Δ

Μετα την παραίτηση ακολούθησε σ μεταβατική ανάληψη της ηγεσίας από τον Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μου βρίθει της υποστήριξης όλης της Κ.Ο της Ν.Δ. Έπειτα από της τεχνικής αυτής φύσεως πρόβλημα είχαμε σύγκριση στις 19:00 της Κ.Ο όπου τον λόγο πήραν περίπου 40 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σημαντικούς λόγους και μηνύματα ο καθένας τους .

Αρχικά τον λόγο πήρε ο. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη διατήρησης της ενότητας της παράταξης.

Επιπροσθέτως με τα τωρινά δεδομένα η ημερομηνία που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η 13 Δεκεμβρίου ως καταλύτης για την διεξαγωγή εκλογών , όμως με τα όσα συμβαίνουν στην παράταξη κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για οποιαδήποτε απόφαση.

Πολλές είναι οι φωνές οι οποίες τονίζουν πως πρέπει να διεξαχθούν όσο το δυνατόν ποιο γρήγορα γίνετε για να μπορέσει το κόμμα να ασκήσει επιτέλους τον ρόλο του σαν αξιωματική αντιπολίτευση.

Συμπερασματικά απομένει να δούμε το ποιος θα είναι ο ρόλος του Παπαμιμίκου και το πως θα αποτελέσει όσο το δυνατόν λιγότερο πρόβλημα για όλη την παράταξη δεδομένου του γεγονότος πως αποτελεί κόκκινο πανί για την πλειονότητα των Νεοδημοκρατών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων