Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

H Microsoft Ελλάς διοργανώνει εργαστήρια εισαγωγής στον προγραμματισμό για παιδιά

Στις 3-4, 10-11 και 19-20 Δεκεμβρίου η Microsoft διοργανώνει για δεύτερη χρονιά εργαστήρια εισαγωγής στο προγραμματισμό, με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό της «Ώρας του Κώδικα», κατά τη διάρκεια της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας για την Επιστήμη της Πληροφορικής στις 5-11 Δεκεμβρίου 2016.

Το Microsoft Adventure Coding Class αφορά γονείς και παιδιά ηλικίας 8 έως 16 ετών. Οι ώρες των εργαστηρίων θα είναι στο διάστημα 11:00 και 13:00 στα γραφεία της εταιρείας. Τα παιδιά θα βρίσκονται σε μια αίθουσα που θα θυμίζει σχολική τάξη και μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού περιεχομένου θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν, παίζοντας το νέο Minecraft Tutorial που δημιούργησε η Microsoft σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Code.org, που στόχο έχει να δώσει σε κάθε παιδί την ευκαιρία να μάθει την επιστήμη των υπολογιστών.

Με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.), τρία συνεχόμενα Σαββατοκύριακα η εταιρεία θα δέχεται παιδιά στα γραφεία της, Λ. Κηφισίας 221 στο Μαρούσι. Πέρυσι συμμετείχαν 300 παιδιά στα δίωρα αυτά σεμινάρια.

Για δηλώσεις συμμετοχής: a-anstam (at) microsoft.com

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων