Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Microsoft: Σε επένδυση ύψους 1 δις προχωρά ο τεχνολογικός κολοσσός στην Ελλάδα

Με ανακοίνωση που είναι προγραμματισμένη για αύριο, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Brad Smith, θα γνωστοποιήσουν επίσημα την επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με την Kathimerini.gr η Μicrosoft θα εγκαταστάσεις στην Ελλάδα μέρος των τεχνολογικών της υποδομών που σχετίζονται με τις δραστηριότητες cloud services. Η έδρα των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, θα είναι στην Αττική.

Οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την εταιρία, έγιναν μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του Brand Smith στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ στο Νταβός. Εκεί έγιναν οι πρώτες εκατέρωθεν βολιδοσκοπήσεις που εξελίχθηκαν στη μεγάλης σημασίας και οικονομικού μεγέθους επένδυση.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η σημαντικότητα project και της επένδυσης, αντανακλάται στο γεγονός ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτό, έχουν υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας. Περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στην αυριανή κοινή συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη και Brad Smith που θα πραγματοποιηθεί στο μουσείο της ακρόπολης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων