Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

«Μήδεια»: Στη «μάχη» και ο στρατός για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Η συνδρομή του στρατού ζητήθηκε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με την ηλεκτροδότηση, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια», ενώ η ΕΥΔΑΠ κάνει προσπάθεια με γεννήτριες για να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια.

Σοβαρά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση έχουν προκληθεί κυρίως στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού προκειμένου με τα βαριά μηχανήματα που διαθέτει να ανοίξει δρόμους, να κόψει δέντρα και να αποκαταστήσει βλάβες στο οδικό δίκτυο, έτσι ώστε να μπορέσουν να φτάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε σημεία όπου έχουν προκληθεί οι βλάβες. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΓΕΕΘΑ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Στο μεταξύ, η ΕΥΔΑΠ προσπαθεί με δικές της γεννήτριες να λειτουργήσει τα αντλιοστάσια σε περιοχές της Αττικής, όπου υπάρχει διακοπή ρεύματος. Πρόκειται για περιοχές που τα αντλιοστάσια βρίσκονται σε υψηλά σημεία όπως η Πετρούπολη όπου το πρόβλημα που υπήρχε ήδη αποκαταστάθηκε, το Ψυχικό, τα Γλυκά Νερά, η Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη η Αγία Παρασκευή και η Άνοιξη. Στην Άνοιξη έχουν σταλεί και γερανοί για να απομακρύνουν πεσμένα δέντρα γιατί έχει διακοπεί η πρόσβαση στο αντλιοστάσιο. Το συντομότερο δυνατόν θα αποκατασταθεί ηλεκτροδότηση και θα λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια και θα επανέλθει κανονικά η υδροδότηση, δήλωσε στο ΑΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων