Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Μικρό, όμορφο και θα «καίει»…συμπιεσμένο αέρα

Είναι επαναστατικό! Μικρό και όμορφο, καθαρό και αθόρυβο. Tο νέο υβριδικό της PeugeotCitroen έρχεται το 2016 για να εκθρονίσει το Prius της Toyota. Οι Γάλλοι παρουσίασαν ήδη το υβριδικό πρότυπο που στηρίζεται στην αντικατάσταση των μπαταριών με συμπιεσμένο αέρα και λειτουργεί με τρεις δυνατότητες: με εσωτερική καύση, με συμπιεσμένο αέρα, ή και με συνδυασμό τους.

Το «ρεζερβουάρ» που βρίσκεται κάτω από τα καθίσματα, γεμίζει συμπιεσμένο αέρα σε κάθε εκκίνηση και φρενάρισμα. Ο συμπιεσμένος αέρας αποθηκεύεται για την επόμενη εκκίνηση και το «ρεζερβουάρ» ξαναγεμίζει σε δέκα δευτερόλεπτα. Υπολογίζεται ότι μια ώρα οδήγησης με καύση αποδίδει 50 λεπτά οδήγησης με συμπιεσμένο αέρα. Έτσι, η κατανάλωση πέφτει από τα 6 λίτρα καυσίμου στα 100 χλμ στα 2,9 λίτρα, καταγράφοντας μεγάλη οικονομία και περιορισμό της ρύπανσης.

Δηλαδή, αν ρίχνει την κατανάλωση βενζίνης στο μισό, η απόσβεση του ίδιου του αυτοκινήτου θα έρθει πολύ γρήγορα. Φτάνει να το βγάλουν οι Γάλλοι σε τιμή…κρίσης. Έτσι και το κάνουν θα ξεπουλήσουν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων