Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2021

Μήνυση για τις καταστροφές στην Ερμού από Δήμο Αθηναίων και Εμπορικό Σύλλογο

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν στην Εισαγγελία της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηναίων, Σταύρος Καφούνης. Σε δηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν παρέμεινε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατατεθούν από τους δύο φορείς και αγωγή στο υπουργείο Οικονομικών εξ ονόματος και των 67 καταστηματαρχών διεκδικώντας από το κράτος αποζημιώσεις για τη λεηλασία των επιχειρήσεων.

«Υπάρχει η δυνατότητα αποζημιώσης και μέσα από την αστική ευθύνη του Δημοσίου», δήλωσε ο κ.Καμίνης. «Να καταθέσουμε αγωγή αποζημιώσεως και εξ´ονόματος των καταστηματαρχών σε βάρος του υπουργείου Οικονομικών. Το κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες του και όταν αυτή την υποχρέωση την αθετεί τότε υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση».

«Θα αναζητηθούν ευθύνες απ όπου κι αν προέρχονται», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σταύρος Καφούνης. «Είναι ένα μήνυμα προς την κοινωνία αυτό. Να σταματήσουμε να μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα εν τη γενέσει του».

Τα εμπορικά καταστήματα «χτυπήθηκαν» από ομάδες αντιεξουσιαστών που συμμετείχαν στην πορεία συμπαράστασης για την Ηριάννα, μετά την απόφαση για τη μη αποφυλάκιση της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων