Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Μήνυμα ΠτΔ στην Τουρκία: Ζήτημα αρχής και άμεσου εθνικού συμφέροντος, η καταδίκη κάθε αναθεωρητισμού

“Η καταδίκη κάθε αναθεωρητικής πολιτικής είναι ζήτημα αρχής και άμεσου εθνικού συμφέροντος” ήταν το μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία από τη Βουλγαρία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της χώρας Ρούμεν Ράντεβ.

Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον ομόλογό της Ρούμεν Ράντεβ, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Σόφια, σημείωσε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Ελλάδα στην ταχεία ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ. «Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι το μέλλον ολόκληρης της Βαλκανικής Χερσονήσου βρίσκεται εντός μιας σταθερής ασφαλούς και ενωμένης Ευρώπης» σημείωσε.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έστειλε σαφές μήνυμα καταδίκης κάθε αναθεωρητικής πολιτικής, που όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι ζήτημα αρχής και άμεσου εθνικού συμφέροντος»

Αναφορά έγινε τόσο σε ενεργειακά ζητήματα όσο και στην επέκταση της ζώνης Σένγκεν, που απασχολεί τη Βουλγαρία και εξακολουθεί να μπλοκάρεται από κάποιες χώρες, με την κα Σακελλαροπούλου να επισημαίνει πως «η Ελλάδα υποστηρίζει τη διεύρυνση.

Σε ό,τι αφορά την εμβάθυνση της ελληνοβουλγαρικής συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, μετά και την ολοκλήρωση του IGB, ο Ράντεβ σημείωσε πως «Ελλάδα και Βουλγαρία είναι δύο χώρες δεμένες μεταξύ τους» και όπως είπε χαρακτηριστικά «η συνεργασία σε αυτόν τον τομέα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ιδιαίτερα ευεργετική και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Μετά την επίσημη υποδοχή, η κα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στη συνέχεια, οι δύο Πρόεδροι είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας απένειμε στην Πρόεδρο το παράσημο «Stara Planiná».

Η ΠτΔ, θα έχει στη συνέχεια σήμερα, συνάντηση με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Γκάλαμπ Ντόνεφ και τον πρόεδρο της βουλγαρικής εθνοσυνέλευσης.

Χθες, η κυρία Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία.

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner