Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Μήνυμα του Χανς Κλούγκε προς τους Έλληνες: «Λίγη υπομονή, το εμβόλιο είναι εδώ»

Το μήνυμα του γενικού περιφερειακού διευθυντή του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, μεταδόθηκε κατά την ενημέρωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Είναι μια πρόκληση την οποία μπορούμε να αντιπαρέλθουμε, αν κάνουμε σωστές επιλογές. Είτε θα δούμε ένα τρίτο κύμα, είτε θα κρατήσουμε τη γραμμή εδώ», είπε ο Κλούγκε στο μήνυμά του κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, για την ανάγκη τήρησης των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού. «Ο ιός έχει ακόμη τη δυνατότητα να κάνει εξαιρετικά μεγάλο κακό», σημείωσε.

Τεχνικά προβλήματα στη μετάδοση του μηνύματος Κλούγκε

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ξεκίνησε την ενημέρωση της Τετάρτης, προλογίζοντας το μήνυμα Κλούγκε. Ωστόσο, το βίντεο προβλήθηκε με προβλήματα στον ήχο και την μετάφραση, με αποτέλεσμα η μετάδοση του να διακοπεί.

«Η ΕΡΤ προσπαθεί να διορθώσει τα θέματα με το κοντρόλ, ώστε να παρουσιάσει το μήνυμα του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ» είπε ο κ. Κικίλιας. Τελικά, η δημόσια τηλεόραση αποκατάστησε το πρόβλημα και το βίντεο προβλήθηκε λίγα λεπτά αργότερα.

Όπως λέει ο Κλούγκε, ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός. Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ τόνισε πως στην Ελλάδα ο εμβολιασμός και για άλλες ασθένειες βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

«Η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού προστατεύεται μέσω ενός ευρέος προγράμματος εμβολιασμού. Γνωρίζετε πολύ καλά την προστασία που σώζει ζωές μέσω του εμβολιασμού», είπε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Πηγή: iefimerida.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων