Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Η Μις Αγγλία 2019 αφήνει το στέμμα της για να δουλέψει ως γιατρός εν μέσω της πανδημίας

Η Μις Αγγλία του 2019 επέστρεψε στη Μεγάλη Βρετανία από το εξωτερικό για να συνεχίσει την καριέρα της ως γιατρού στην πανδημία του κορονοϊού.

Πρόκειται για την Bhasha Mukherjee, που είχε διακόψει την ειδικότητά της μετά τα καλλιστεία Μις Κόσμος, που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019, όπου εκπροσώπησε την Αγγλία ως Μις Αγγλία.
Bhasha_Mukherjee_Instagram_Image
Έκτοτε, η Mukherjee ταξίδευε προσκεκλημένη ως πρέσβειρα σε διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες και μάλιστα σχεδίαζε να αφήσει την ιατρική και να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε ανθρωπιστικό έργο, μέχρι τον Αύγουστο. Όπως δήλωσε η ίδια στο CNN, την κάλεσαν στην Αφρική, την Τουρκία, την Ινδία, το Πακιστάν και σε άλλες ασιατικές χώρες, ως πρέσβειρα διάφορων φιλανθρωπικών σκοπών.

Από τις αρχές Μαρτίου, η 24χρονη βρισκόταν στην Ινδία, εκ μέρους της φιλανθρωπικής κοινότητας του Coventry Mercia Lions Club, και επισκέπτονταν σχολεία κάνοντας δωρεές σε γραφική ύλη, ενώ ενίσχυαν οικονομικά και ένα σπίτι για εγκατελειμμένα κορίτσια.
0_Bhasha-Mukherjee

Όταν άρχισε η κατάσταση με τον κορονοϊό να χειροτερεύει στη Μεγάλη Βρετανία, η Mukherjee άρχισε να λαμβάνει μηνύματα από τους πρώην συναδέλφους της στο νοσοκομείο που δούλευε, το Pilgrim Hospital στη Βοστώνη της ανατολικής Αγγλίας, που της περιέγραφαν πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα. Τότε η Mukherjee επικοινώνησε με τη διεύθυνση του νοσοκομείου για να τους πει ότι θέλει να επιστρέψει.

Όπως είπε στο CNN, της φαινόταν λάθος να φορά στο στέμμα της Μις Αγγλίας, έστω και στα πλαίσια ανθρωπιστικού έργου, ενώ οι άνθρωποι πεθαίνουν από κορονοϊό και οι συνάδελφοί της δουλεύουν τόσο σκληρά.

«Ακόμα και όταν κάνεις όλο αυτό το ανθρωπιστικό έργο, περιμένουν από εσένα να φοράς το στέμμα σου και να δείχνεις όμορφη. Θέλω να επιστρέψω στο σπίτι. Θέλω να έρθω και να πάω κατευθείαν στη δουλειά».

Η Mukherjee, η οποία μετακόμισε στην Αγγλία από την Καλκούτα σε ηλικία 9 ετών, είπε ότι είχε την αίσθηση ότι γι’ αυτό πήρε αυτό το πτυχίο και ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να είναι μέλος αυτού του κλάδου. «Ήταν απίστευτο το πώς ολόκληρος ο κόσμος τιμά όλους τους εργαζομένους που βρίσκονται στο επίκεντρο και ήθελα να είμαι ένας από αυτούς, και ήξερα ότι μπορώ να βοηθήσω», λέει.

Έτσι, η Mukherjee επέστρεψε την περασμένη Τετάρτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από συνεννόηση με τις βρετανικές αρχές στην Καλκούτα, ώστε να βρεθεί πτήση για το Λονδίνο, μέσω Φρανκφούρτης.

«Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για μένα να είμαι Μις Αγγλία και να βοηθάω την Αγγλία, από μια εποχή μεγάλης ανάγκης», είπε η ίδια, που βρίσκεται σε απομόνωση για μία με δύο εβδομάδες, ώστε να μπιρέσει να επιστρέψει ως γιατρός στο νοσοκομείο της. Ειδικεύεται σε αναπνευστικά προβλήματα, αλλά, όπως είπε, οι γιατροί τώρα δουλεύουν όπου χρειάζεται.

Μέχρι χθες είχαν καταγραφεί στη χώρα περισσότερα από 48.000 κρούσματα κορονοϊού και περίπου 5000 θάνατοι, ενώ από χθες στο βράδυ βρίσκεται στην εντατική και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων