Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Μισέλ: Δύσκολο να εμβολιαστεί το 70% των ευρωπαίων μέχρι το καλοκαίρι

Δύσκολη χαρακτήρισε την επίτευξη του στόχου για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού της ΕΕ μέχρι το καλοκαίρι του 2021 ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Υπάρχουν δυσκολίες στις γραμμές παραγωγής και αυτό θα περιπλέξει τη διαδικασία» παραδέχτηκε ο ευρωπαίος αξιωματούχος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Europe 1, ωστόσο αν καταφέρουμε να κινητοποιήσουμε τις γραμμές παραγωγής, ενδέχεται να είμαστε σε θέση να πετύχουμε το στόχο».

«Η πεποίθησή μου είναι ότι τις επόμενες εβδομάδες, τα προγράμματα εμβολιασμού θα επιταχυνθούν» δήλωσε ο Μισέλ. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι την επόμενη εβδομάδα, ή τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ένα τρίτο εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στην αγορά».

Ερωτηθείς σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία ήδη συζητούνται από χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, ο Μισέλ είπε ότι η τα κράτη – μέλη πρέπει να δημιουργήσουν ένα πιστοποιητικό το οποίο θα είναι αναγνωρισμένο σε ευρωπαϊκή κλίμακα, ακόμη και παγκοσμίως.

«Το πώς θα χρησιμοποιείται αυτό το πιστοποιητικό παραμένει ακόμα ερώτημα, καθώς υπάρχουν ζητήματα πολιτικά αλλά και δημοκρατικά» επεσήμανε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων