Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Μυστικός γαλάζιος δείπνος με μενού… Στουρνάρα και Όλγα

Στο γνωστό στέκι πολιτικών κάτω από την Ακρόπολη, συναντήθηκαν το σαββατόβραδο γαλάζια στελέχη από όλη την Α’ Αθηνών, πρόεδροι ΝΟΔΕ, πρόεδροι τοπικών οργανώσεων, τομεάρχες, μέλη του Π.Σ. του κόμματος και τα ηγετικά στελέχη των πολιτικών γραφείων των βουλευτών της ΝΔ στην Α’ Αθηνών. Μόνη λαμπερή εξαίρεση η απουσία στελεχών από το γραφείο της Όλγας Κεφαλογιάννη (της οποίας οι συνεργάτες προφανώς, είτε αγνοούν είτε σνομπάρουν τέτοιες συνάξεις), αλλά το παρόν έδωσαν αρκετά πρώην -πια- στελέχη του γραφείου της.

Τα ορεκτικά περιλάμβαναν την πιθανότητα να κατέβει υποψήφιος ο Γ. Στουρνάρας (με… άνωθεν εντολή) και οι συνδαιτυμόνες κατέληξαν στο ότι μάλλον θα διασωθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, καθώς το ενδεχόμενο εκλογής του φαντάζει -γι᾽αυτούς- να έχει μικρές πιθανότητες.

Έπειτα, η κουβέντα πέρασε στην εκλογή νέου προέδρου ΟΝΝΕΔ τον Μάρτιο ή Απρίλιο (με καταρχήν συμφωνία, στο πρόσωπο του πολιτικού τέκνου του Β. Πάνου, τον παντειακό Σάκη Ιωαννίδη). Το μοίρασμα των θέσεων στις ΔΕΚΟ και στις Εταιρείες Ειδικού Σκοπού που θα δημιουργηθούν, δεν άφησε ασυγκίνητους τους παράγοντες της ΝΔ, όπως και η πιθανότητα να κατέβει υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Συμφώνησαν σε αυτή την περίπτωση να την στηρίξουν όλοι, προφανώς να την «ξεφορτωθούν» από την εκλογική τους περιφέρεια, αν και όπως ειπώθηκε στο τραπέζι «είναι πλέον απονευρωμένη από στελέχη και “οι ψηφοφόροι της φεύγουν καθημερινά με πούλμαν από την οδό Λέκκα”.

Η πιο ενδιαφέρουσα πάντως στιγμή της συγκέντρωσης, ήταν το «τυχαίο πέρασμα» από το γνωστό Grill House, του Κώστα Μπακογιάννη… Ο δήμαρχος Καρπενησίου, όχι μόνο πέρασε αλλά και κάθισε στο τραπέζι της γαλάζιας παρέας, γεγονός που σηματοδοτεί εξελίξεις στο χώρο της ΝΔ και ειδικά στην Α’ Αθηνών.

Για επιδόρπιο μοιράστηκαν τα προσκλητήρια γάμου του Δημ. Παρρά, διευθυντή του Νότη Μηταράκη, που παντρεύεται αρχές του νέου έτους.

Καλά στέφανα!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων