Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Μητσοτάκης από το Μάτι: Δεσμεύομαι να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία

Στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα μήνα μετά την τραγωδία με τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε για αρκετή ώρα με πολίτες και φορείς της περιοχής ενώ άκουσε για τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. «Υπάρχει θλίψη, οργή, αγανάκτηση που παραμένει βουβή.Δέσμευσή μου να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να επανέλθει η περιοχή. Δέσμευσή μου επίσης να αποδοθούν ευθύνες, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη» είπε για να προσθέσει:

«Στις Δημοκρατίες υπάρχουν ευθύνες. Υπάρχουν ευθύνες για το θάνατο των 96 ανθρώπων και για το ότι εκατοντάδες έχασαν τις περιουσίες τους».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνομίλησε και με εθελοντές που προσπαθούν να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους της περιοχής που έχουν χάσει τα πάντα μετά τη «μαύρη Δευτέρα» της 23ης Ιουλίου. «Αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε πρώτα είναι η ασφάλεια των πολιτών», είπε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της δημόσιας υγείας. Μάλιστα, έκανε λόγο για «ασυγχώρητη καθυστέρηση» όσον αφορά την πορεία των εργασιών αποκατάστασης, για να αισθάνονται ασφαλείς οι κάτοικοι της περιοχής» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης χωρίς τυμπανοκρούσιες επέλεξε να βρεθεί δίπλα στους πυρόπληκτους ώστε να ακούσει τα προβλήματά τους, την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μία επικοινωνιακού χαρακτήρα κίνηση, συναντάει τον καθηγητή Γκολντάμερ στο Μαξίμου, χιλιόμετρα μακριά από την τραγωδία.

Δύο ημέρες πριν εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά. Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών σε αυτή τη συνάντηση, τον ενημέρωσαν αναλυτικά για το μέγεθος της καταστροφής και για τις μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα τους, με τον κ. Μητσοτάκη από την πλευρά του να διαβεβαιώνει πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για επιτάχυνση υλοποίησης αποφάσεων στήριξης των πυρόπληκτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε βρεθεί και πάλι στο Μάτι στις 26 Ιουλίου. Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Μάτι τρεις ημέρες μετά την τραγωδία, είχε ζητήσει από τους άνδρες της ασφάλειας του να μην υπάρξουν κάμερες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων