Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Μητσοτάκης από Γέρακα: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει

Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πολίτες κατά την επίσκεψή του στον Γέρακα.

Ο πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη μεταναστευτική του πολιτική, σχολιάζοντας ότι πλέον η Ευρώπη και με παρέμβαση της Ελλάδας έχει καταλάβει τη σημασία της προστασίας των συνόρων.

«Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία που ζητάει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μη χρηματοδοτήσει την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο. Να το ακούσετε αυτό, γιατί χρειάζεται κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει».

Κατά την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τον κίνδυνο ακυβερνησίας, προβάλλοντας τη Νέα Δημοκρατία ως πρόταση σταθερότητας για τη χώρα.

«Η μόνη πειστική πρόταση διακυβέρνησης είναι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία την επόμενη ήμερα στο τιμόνι της χώρας. Επειδή ακούμε πολλά αυτή τη στιγμή, υπάρχει μία κάλπη για εμάς: Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Αυτή θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει», ανέφερε σχετικά με τις εκλογές.

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, «ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία, ποιο κόμμα και ποιον τελικά οι πολίτες θέλουν για πρωθυπουργό. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι τελικά το κεντρικό μήνυμα ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης. Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό, ποιος θα καθίσει στη θέση που αναλογεί στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ποιος θα διαπραγματευτεί με την ΕΕ, ποιος θα σταθεί απέναντι σε έναν γείτονα που έχει δείξει ότι μπορεί να είναι πολύ επιθετικός μαζί μας, αλλά και ποιος μπορεί να συζητήσει με έναν γείτονα υπό τις προϋποθέσεις ότι μπορούμε να βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο».

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων