Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Ο ένας στην Δύση και ο άλλος στην Ανατολή στην «οικογενειακή φωτογραφία» στην Πράγα

Σύνοδος της Πράγας: Τεταμένες φαίνεται πως είναι οι σχέσεις ανάμεσα στον πρωθυπουργό της χώρας μας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον μουντρούχο, όπως θα παρατηρήσετε και εσείς, Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες των χωρών έχουν πάρει θέσει για την οικογενειακή φωτογραφία. Τη στιγμή που ο Ερντογάν μπαίνει στην αίθουσα και σπεύδει στο σημείο της φωτογράφησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ερντογάν δεν γυρίζει καν το κεφάλι του για να τον κοιτάξει και πάει κατευθείαν για χειραψία στον οικοδεσπότη.

Μετά το πέρας της οικογενειακής φωτογράφησης, ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε να συνομιλεί με τον κ. Σάντσεθ. Όταν ολοκλήρωσε την κουβέντα κατευθύνθηκε προς την αίθουσα που θα καθίσει.

Βέβαια ο μουντρούχαλος Ερντογάν δεν είδε ούτε τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη…

Μέχρι στιγμής όπως δήλωσε ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ή κάποια τελευταία εξέλιξη σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο συνάντησης, οπότε δεν υπάρχει κάτι νεότερο ως προς το ζήτημα αυτό.

Από εκεί και πέρα, αύριο Παρασκευή (7/10) ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει για όλο το φάσμα της τουρκικής προκλητικότητας τους Ευρωπαίους εταίρους. Όπως ξέρετε, το αυριανό είναι ένα άτυπο Συμβούλιο Κορυφής στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας που γίνεται στην Πράγα. Ακολουθεί το επόμενο Συμβούλιο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Η ελληνική πλευρά στον κατάλληλο τόπο και χρόνο, ό,τι θεωρεί ότι είναι καλύτερο για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, πάντοτε το κάνει με αποτελεσματικότητα.

Σύνοδος της Πράγας: Δείτε το χαρακτηριστικό πλάνο 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων