Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Μητσοτάκης: Μέχρι 31 Ιουλίου 26 νομοσχέδια – Ανοιχτή καλοκαίρι η Βουλή

Το μεταρρυθμιστικό έργο δεν θα φρενάρει, αντίθετα θα επιταχυνθεί, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για τις προσπάθειες όλων στην αντιμετώπιση της πρώτης φάσης του κορωνοϊού, στη συνεδρίαση που γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι 26 νομοσχέδια θα κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση έως τις 31 Ιουλίου.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα προτείνει να συνεχιστούν κανονικά οι εργασίες της Βουλής και το καλοκαίρι, χωρίς θερινά τμήμα. Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι φτάνει στο τέλος της η εκτεταμένη- λόγω των εκτάκτων συνθηκών- νομοθέτηση μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, πέρα από τα ζητήματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, στην ατζέντα είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για χωροταξία και πολεοδομία και το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου.

Ακόμη στην ατζέντα της συνεδρίασης είναι τα εξής: Παρουσίαση νομοσχεδίου υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Παρουσίαση νομοσχεδίου υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το Κέντρο Πολιτισμού και Δημιουργίας ΑΚΡΟΠΟΛ. Παρουσίαση νομοσχεδίων υπουργείου Δικαιοσύνης για α) ενσωμάτωση Οδηγιών ΕΕ και β) Επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης και δικονομία Ελεγκτικού Συνεδρίου. Παρουσίαση νομοσχεδίου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την απλοποίηση των διαδικασιών στο πεδίο της ύλης του υπουργείου. Πηγή: www.lifo.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων