Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Μητσοτάκης: Ομιλία στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ – Διορθώνουμε την αδικία…

«Είμαστε δίπλα στον πολίτη» το κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που ξεκίνησε στο Athens Metropolitan Expo – Στόχος μας η αυτοδυναμία, αναμένεται να υπογραμμίσει ο πρωθυπουργός και θα επαναλάβει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετρεατίας
Με την εναρκτήρια ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινούν οι εργασίες του 14ου Τακτικού Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος στο Athens Metropolitan Expo.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναμένεται να κάνει έναν εκτενή απολογισμό για τα 3 χρόνια κυβερνητικής θητείας και τι έχει πετύχει η κυβέρνηση. Θα αναφερθεί επίσης στις προγραμματικές δηλώσεις και θα τονίσει με έμφαση ότι «παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, υλοποιούμε με συνέπεια τις κυβερνητικές μας δεσμεύσεις». Ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί επίσης σε εκτενείς αναφορές σε διάφορους τομείς πολιτικής και στις αλλαγές που έγιναν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Από την κάρτα εργασίας, ως τη μείωση εισφορών, τις αυξήσεις στις συντάξεις από την αρχή του χρόνου, ως τον προσωπικό γιατρό και τα μεγάλα έργα που δρομολογούνται στις διάφορες περιοχές. Επίσης θα περιγράψει την Ελλάδα του μέλλοντος, με ανάπτυξη, σύγχρονο κράτος, μείωση των ανισοτήτων, πράσινες πολιτικές.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Αναμένεται να τονίσει ότι το Συνέδριο πραγματοποιείται σε ένα περιβάλλον «με μοναδική βεβαιότητα την αβεβαιότητα». Ο πόλεμος στην Ουκρανίας ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε. Κάνει αχαρτογράφητες τις διεθνείς εξελίξεις θα υπογραμμίσει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες θα κάνει αναφορά και στις χθεσινές ανακοινώσεις και ανάμεσα στα άλλα θα τονίσει:
«Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Έχουμε το θάρρος και διορθώνουμε αυτή την αδικία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα σημειώσει επίσης ότι το 14ο συνέδριο της ΝΔ είναι συνέδριο προγραμματισμού για τον ένα χρόνο που μεσολαβεί ως τις εκλογές.
Θα τονίσει εκ νέου ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας και θα επισημάνει ότι η συνέχεια της εθνικής προόδου ταυτίζεται με τη σταθερότητα του πολιτικού σκηνικού ενώ θα μιλήσει για τον στόχο της αυτοδυναμίας ως μέσον για την επίτευξη σταθερότητας. Ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει το σύνθημα «Αυτοδύναμη Ελλάδα!»

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ και θα καταγγείλει τη δημαγωγία της αντιπολίτευσης : «Όποιος δεν έχει νέες λύσεις, αναμασά παλιά προβλήματα, ποντάροντας στην θυμική αντίδραση από την κάθε δυσκολία. Αγνοώντας, όμως, ότι οι περισσότεροι Έλληνες, η λεγόμενη «σιωπηλή πλειοψηφία», έχουν πάθει και έχουν μάθει» θα επισημάνει.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης θα αντιπαραβάλει το Συνέδριο της ΝΔ με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και για την εκλογή αρχηγού θα πει ότι ο παλαιός, ο ένας και μοναδικός υποψήφιος έχει μόνο αντίπαλο τον εαυτό του.

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner