Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Μιχελογιαννάκης σε Πρετεντέρη: “Να πλύνεις 3 φορές το στόμα σου όταν ξαναπείς το όνομά μου”

Με κατάπληξη διάβασα στην εφημερίδα «Τα Νέα», το άρθρο «Τρία όχι», του Γιάννη Πρετεντέρη.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που του έστειλα εξώδικο και ζήτησα να μην ξανά αναφερθεί στο όνομα μου. Στο άρθρο ο κ. Πρετεντέρης με ονοματίζει «αστείο». Πρώτα από όλα, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ τιμή μου, να με λέει «αστείο» ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος και δεύτερο, επιτρέψτε μου να του απαντήσω στα επιχειρήματα περί «αστειότητας» μου:

1) Διαγράφηκα από τον κ. Παπανδρέου, λόγω του ότι δεν ψήφισα το 2o μνημόνιο. Είναι δικαίωμα μου αυτό κύριε Πρετεντέρη ή όχι;

2) Έφυγα από τον κύριο Κουβέλη, προβλέποντας πρώτος την κατάληξή του, είναι δικαίωμα μου αυτό ή όχι κύριε Πρετεντέρη;

3) Μου καταλογίζει ότι ανέφερα, ότι τα μνημόνια αυξάνουν την ομοφυλοφιλία. Αυτό που είχα πει κύριε Πρετεντέρη τότε είναι ότι, με τα μνημόνια που οι νεκροί είναι σήμερα περισσότεροι από τις γεννήσεις, με την έλλειψη αισιοδοξίας και χαράς, που είναι συστατικό για να κάνεις οικογένεια, με την αδυναμία των νέων ζευγαριών να κάνουν ένα παιδί, αδυνατώντας να το ζήσουν. Χαριτολογώντας τότε είχα πει, χωρίς να το εννοώ βέβαια, ότι θα αυξηθεί η ομοφυλοφιλία. Την ομοφυλοφιλία την αποδέχομαι, τη σέβομαι και καθημερινά παλεύω στο δικαίωμα της ύπαρξής της, χωρίς φοβικά σύνδρομα και ρατσισμό.

Ξεκαθαρίζω, λοιπόν, για άλλη μια φορά, αφού απογοητεύτηκα από τον Παπανδρέου, αφού κατάλαβα τι σημαίνει ΔΗΜΑΡ, επέλεξα, ως αριστερός, το ΣΥΡΙΖΑ, ως μοναδική δύναμη ανατροπής του σάπιου, που εσύ υπηρετείς.

Οι αστειότητες που γράφεις στο άρθρο σου, κύριε Πρετεντέρη, δεν αγγίζουν την υγιή κοινωνία. Για να το καταλάβεις αυτό και για να μην διαστρεβλώνεις, σε καλώ να έρθεις στο Σύνταγμα, στην απεργία των πολιτικών προσφύγων. Θα καταλάβεις την αποδοχή σου, από την υποδοχή που θα σου κάνουν. Η εικόνα στο Σύνταγμα είναι μια μικρογραφία της γενικότερης ανθρωπιστικής κρίσης, που βιώνει ο Έλληνας. Φτώχεια, πείνα, εγκατάλειψη κοινωνικού κράτους, που εσύ, εδώ και 6 χρόνια στηρίζεις, με το μνημονιακό λόγο σου.

Σε προτρέπω, τη λέξη «Μιχελογιαννάκης», που μπορείς να ρωτήσεις τι σημαίνει στην πόλη που ζω, όταν την ξαναπείς, να πλύνεις 3 φορές το στόμα σου.

Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων