Ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας είναι η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ή, επίσημα, Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης. Η καλωδιωτή αυτή γέφυρα που ολοκληρώθηκε το 2004 μεταξύ του Ρίου (Πάτρα) και του Αντιρρίου συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και με την υπόλοιπα Ευρώπη (χερσαίως).
Όλοι όσοι την έχουν διασχίσει γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο όχι μόνο από κατασκευαστικής άποψης αλλά και λόγω της επίτευξης της σύνδεσης της Πελοποννήσου με την ηπειρωτική Ελλάδα, η οποία κωλυσιεργούσε για αρκετές δεκαετίες.
Στη σημασία της “ζεύξης” Ρίου-Αντιρρίου αναφέρθηκε πρόσφατα ο Πρόεδρος & Διευθύνοντος Σύμβουλός της, κ. Παναγιώτης Παπανικόλας στην εισαγωγή του για το έργο «Μνημεία για τη μνήμη και την προκοπή», τη φετινή ατζέντα της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.
«Το 2017 συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. (μέσα από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της Ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου) συνέδεσε τη μοίρα της με τη Δυτική Ελλάδα Στο διάστημα αυτό, παγιώθηκε μια σχέση συνέργειας με τους άξιους δημόσιους λειτουργούς που έχουν ρόλους ευθύνης στην ανάδειξη και τη συντήρηση άλλων τοποσήμων τα οποία διατηρούν ζωντανή την εθνική μας μνήμη, καθρεφτίζοντας εποχές κατά τις οποίες η ειρήνη και η προκοπή δεν ήταν έννοιες αυτονόητες. Τέτοια είναι τα φρούρια του Ρίου και του Αντιρρίου, αλλά και τα άλλα μνημεία, την τύχη των οποίων έχουν επιτυχώς επωμισθεί οι εφορείες αρχαιοτήτων Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος».