Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ Ericsson και Telefónica για τεχνολογίες 5G

Η Ericsson και ο παγκόσμιος πάροχος Telefónica υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για την ανάπτυξη 5G τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες θα υποστηρίζουν από κοινού υπάρχουσες και νέες καινοτομίες προς την ενίσχυση της ανάπτυξης 5G τεχνολογιών, αλλά και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στο οποίο αυτές μπορούν να εξελιχθούν. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα προγράμματα 5G PPP και ETP Networld 2020, τα οποία προάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο το προγράμματος Horizon 2020.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ένα παράδειγμα αυτής της συνεργασίας, που έχει ήδη ξεκινήσει, είναι η πρόσφατη δημιουργία του πρώτου εργαστηρίου υπεροχής 5G από την Telefónica, (μέσω της μονάδας καινοτομίας, Telefónica I+D) και του Ιδρύματος Δικτύων IMDEA, στην Ισπανία. Το εργαστήριο 5TONIC έχει στόχο να δημιουργήσει ένα ανοιχτό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας. Η Ericsson είναι ο πρώτος κατασκευαστής που συμμετέχει στην πρωτοβουλία, στο πλαίσιο του προγράμματος της 5G για την Ευρώπη (5G for Europe).

Οι κοινές πρωτοβουλίες των δύο εταιρειών περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, έρευνα, συζητήσεις, επιτόπιες δοκιμές, επιδείξεις τεχνολογίας και εξοπλισμού, με στόχο την υποστήριξη αρχιτεκτονικής 5G δικτύων, επικοινωνιών, υπηρεσιών και εφαρμογών. Με αυτόν τον τρόπο, η Ericsson και η Telefónica θα αναπτύξουν ένα κοινό πλάνο κατανόησης και δράσης, σε περιπτώσεις εφαρμογής, απαιτήσεων και σεναρίων λειτουργίας ασύρματων συστημάτων 5G και 5G δίκτυο κορμού, βάσει μίας εικονικής αρχιτεκτονικής δικτύου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων