Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Ρύθμιση για μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων αναγγέλλει ο Σκουρλέτης

Νομοθετική ρύθμιση για την μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν σαφή θέση.

Η σχετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα, προκειμένου, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, να αποκατασταθούν οι αδικίες σε βάρος συμβασιούχων που στην πραγματικότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να μπει τέλος στην ομηρία τους.

Άφησε, μάλιστα, να εννοηθεί ότι η επικείμενη ρύθμιση δεν θα αφορά μόνο όσους απασχολούνται με συμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας κι εκείνους οι συμβάσεων των οποίων παρατάθηκαν έως το τέλος του 2017.

«Η κυβέρνηση έχει αυξημένη ευαισθησία στο θέμα συμβασιούχων και δεν μιλάω μόνο για την καθαριότητα κι όσων παρατάθηκαν οι συμβάσεις, αλλά αναφέρομαι στο πέλαγος, στην πανσπερμία συμβασιούχων που είναι πολλές χιλιάδες σε δήμους και δημόσιο κι είμαστε υποχρεωμένοι ως πολιτεία – όχι μόνο ως κυβέρνηση – να δώσουμε μία λύση επιτέλους στην ομηρία τους», σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Δήλωσε, δε, ρητά ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών έχουν αυτή την πρόθεση, προσθέτοντας: «βρισκόμαστε σε επεξεργασία μίας πρότασης, που θα την παρουσιάσουμε σε όλα τα κόμματα, ώστε να συναινέσουμε, για να ορθολογικοποιηθεί η κατάσταση. Γιατί δεν μπορεί να είναι υπό καθεστώς σύμβασης επί δεκαετίες άνθρωποι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Θα τα συζητήσουμε αναλυτικά στο αμέσως προσεχές διάστημα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων