Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

ΜΟΝΟ στο RP: Μάχη γερών νεύρων στην Κορινθία για τη ΝΔ

Αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας, στην Κορινθία θα δοθεί μια από τις πιο σκληρές μάχες μεταξύ υποψηφίων της ΝΔ πανελλαδικά. Όπως δείχνουν τα… φαινόμενα, η ΝΔ θα πάρει μια έδρα για την οποία παλεύουν στήθος με στήθος ο Νίκος Ταγαράς και ο Χρίστος Δήμας.

Στις εκλογές του 2012, ο Ταγαράς έκοψε πρώτος το νήμα με διαφορά λίγων εκατοντάδων ψήφων (κάτι λιγότερο από 300 για την ακρίβεια) έναντι του Χρίστου Δήμα που μάλιστα τότε έθετε για πρώτη φορά υποψηφιότητα.

Με τους δυο τους να ξεκινούν πια από την ίδια pole position, η Κορινθία βιώνει και πάλι ομηρική μάχη σαν αυτή που έδινε για δεκαετίες ο πατέρας του Χρίστου, Σταύρος, με τον Αναστάση Παπαληγούρα.
Τούτη τη φορά τα πράγματα, ενόψει της μιας έδρας, αγριεύουν περισσότερο, με τον «μικρό» να δείχνει ότι κοντράρει στα ίσα τον πολύπειρο και πολυνίκη σε εκλογικές διαδικασίες Νίκο Ταγαρά. Αναμφισβήτητα και οι δύο μονομάχοι έχουν πολύ ισχυρούς μηχανισμούς που δίνουν ρέστα, με τη μάχη να εξελίσσεται σπίτι σπίτι, τηλέφωνο τηλέφωνο. Ο Ταγαράς διατηρεί μια από τις πιο ισχυρές και οργανωμένες βάσεις δεδομένων στην Κορινθία (λόγω και της πολυετούς παρουσίας του στη Νομαρχία) και ο Δήμας έχει πια εμπλουτίσει σημαντικά την επίσης πανίσχυρη βάση που παρέλαβε από τον πατέρα του.

Και οι δύο πήραν μεγάλες αβάντες προεκλογικά. Ο μεν Ταγαράς υπουργοποιήθηκε ως ΥΠΕΚΑ σε μια φάση που τίποτα δεν προμήνυε κάτι τέτοιο και ο Δήμας κέρδισε ένα μήνα ισχυρής προβολής του brand του με την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κάτι που ακόμα δεν έχει κλείσει και ως πιθανότητα.

Η ΝΔ από την πλευρά της έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να ενισχύσει το ντέρμπι. Πέραν του Κώστα Κόλλια που έχει καταφέρει να εκλεγεί 3 συνεχόμενες φορές βουλευτής και περιμένει να βγει ενισχυμένος από τη μετωπική Ταγαρά και Δήμα, τα υπόλοιπα 3 ονόματα του ψηφοδελτίου ήταν αυτά που θα δημιουργούσαν τις λιγότερες αναταράξεις στο πρώτο δίδυμο των εκλογών του 2012. Το ψηφοδέλτιο συμπληρώνεται από τον Γρηγόρη Καρπούζη, επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος στην Κόρινθο και πρώην στενός συνεργάτης του Αναστάση Παπαληγούρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες το 2012 βρέθηκε στο πλευρό του Χρίστου Δήμα. Οι υπόλοιπες 2 θέσεις καταλαμβάνονται από 2 μεταγραφές από τους ΑΝΕΛ, τον Δ.Σιάτο και την Γ.Μπάγκα που δεν μπορούν όμως να αποτελέσουν ισχυρούς παίχτες στην τρέχουσα εκλογική μάχη.

Η μάχη της Κορινθίας για ένα έμπειρο μάτι φαίνεται ότι είναι μια μάχη μηχανισμών. Οι υποψήφιοι δεν έχουν κινηθεί μεγαλοφώνως, δεν κάνουν καμπάνιες εκτεταμένης εμβέλειας και ισχύος, δεν κινούνται προς μαζικά κομμάτια ψηφοφόρων. Κινούνται απόλυτα στοχευμένα, σε τέτοιο βαθμό που αν κάποιος δεν ξέρει την πραγματικότητα της Κορινθίας θα μπορούσε να υποθέσει ότι τα πάντα κυλούν έως και αδιάφορα. Αυτό το στοιχείο όμως είναι και το δείγμα της μεγάλης μάχης. Ταγαράς και Δήμας κινούνται με … κομπιουτεράκι. Ξέρουν και οι δύο ότι η πρωτιά θα παιχτεί μέχρι το τελευταίο εκλογικό τμήμα και αναμένεται μακριά βραδιά και για τους δύο.

Οι κάλπες τουλάχιστον στα χωριά είναι σχεδόν διαφανείς. Ο καθένας ξέρει περίπου τι θα βρει μέσα και από εκεί και πέρα μάχεται για να πάρει κουκιά από τον άλλον. Οπότε καταλαβαίνετε. Το σίγουρο είναι ότι η ΝΔ φρόντισε να δημιουργήσει … τελικό Champions League στην Κορινθία με τον Κόλλια να καραδοκεί για όλους εκείνους που δεν θα θελήσουν να παίξουν δίπολο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων