Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Μοσκοβισί προς Κομισιόν: Κομμένα τα plan B για την Ελλάδα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

«Απαγορεύω στην Κομισιόν να σκέφτεται σχέδιο β’ για την Ελλάδα», τόνισε ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι αρνείται να συμμετέχει σε σκέψεις αναφορικά με Grexit κλπ, σε χθεσινές δηλώσεις του στην Ουάσινγκτον.

Ο Μοσκοβισί ακολουθώντας τις συστάσεις Μογκερίνι προς τους ευρωπαίους, δήλωσε ότι το grexit για ήταν καταστροφή, για αυτό σημείωσε, «θέλουμε να διασφαλίσουμε την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ».

O ίδιος συμφωνεί με τις απόψεις που θέλουν τις συνέπιες του grexit διαχειρίσιμες, αλλά αναρωτιέται για το ποιος θα είναι ο επόμενος, συνειδητοποιώντας ότι θα πρόκειται για επερχόμενο ντόμινο. «Ο οικονομικός και δημοσιονομικός αντίκτυπος από ένα ενδεχόμενο Grexit θα μπορούσε να περιοριστεί, αλλά μία τέτοια έξοδος θα έθετε το ερώτημα για το ποιος θα ήταν ο επόμενος» ήταν η δήλωση του επιτρόπου.

Το αφήγημα στην Ευρωζώνη δεν είναι ενιαίο. Είναι πάντως πολλές οι φωνές που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προς τους εταίρους μας, φωνάζοντάς τους ότι παίζουν με τη φωτιά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων