Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα

Ιδιαίτερα εποικοδομητική χαρακτήρισε την συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο κτήριο του Συντάγματος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα νομισματικής πολιτικής, Πιερ Μοσκοβισί.

Σημείωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μία ισχυρή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρωζώνης, ενώ αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία δήλωσε έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Όπως υπογράμμισε, η ελληνική οικονομία υπεραποδίδει και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πρόοδος αυτή θα συνεχιστεί. Παρότρυνε, μάλιστα, την χώρα μας να συνεχίσει τις προσπάθειες και να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις.Όπως είπε «Υπάρχει βούληση για μία λύση. Και όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος».

Νωρίτερα, προερχόμενος, ο ευρωπαίος επίτροπος στο Υπουργείο δήλωσε πως, η 20η Φεβρουαρίου μπορεί να είναι μία καλή στιγμή για την Ελλάδα. «Είμαστε πιο κοντά σε κάποιες συζητήσεις, αλλά υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε», τόνισε.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, ενώ θα συναντηθεί κακώσεων Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το μεσημέρι, ο Π. Μοσκοβισί, θα  ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκπρόσωπός του ευρωπαίου επιτρόπου, Ανίκα Μπράιτχαρτ, αναφερόμενη στην επίσκεψη του στην Αθήνα, την χαρακτήρισε πολιτική, σημειώνοντας ότι δεν συνδέεται με την επιστροφή των θεσμών

σχετικα αρθρα

132 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img