Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Μοσκοβισί στη Βουλή: Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελική ευθεία-Δεν θα υπάρξει 4ο μνημόνιο

Μήνυμα εμπιστοσύνης και ελπίδας για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, έστειλε από το βήμα της αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση τριών Επιτροπών της Βουλής ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει διανύσει το 80% με 90% της διαδρομής και τώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία ενός δρόμου που σημαδεύτηκε από θυσίες, δυσκολίες και δεινά.

Ο κ. Μοσκοβισί, αφού ευχήθηκε μετά τον Αύγουστο η Ελλάδα να επανέλθει στην κανονικότητα, επισήμανε ότι δεν πρέπει και δεν μπορεί να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο. Αναφερόμενος στη σχέση που πρέπει να διαμορφωθεί μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών την επόμενη ημέρα, ο κ. Μοσκοβισί παρατήρησε ότι αυτή πρέπει να βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

Πρώτον, την επιτήρηση μετά το μνημόνιο, δεύτερον, τις δεσμεύσεις που πρέπει να αναλάβει η Ελλάδα δημιουργώντας μια στρατηγική ανάπτυξης που να σχεδιάζεται από Έλληνες για Έλληνες και τρίτον, οι θεσμοί να είναι ικανοί να θεσπίσουν ένα πακέτο μέτρων για τη μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος μίλησε για μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται έως τον Ιούνιο που θα ληφθούν οι σημαντικές αποφάσεις – «δεν μιλάω για τις εθνικές εκλογές που θα γίνουν, εννοώ της ευρωεκλογές», είπε χαρακτηριστικά – για μια Ένωση αλληλέγγυα, δημοκρατική και κυρίαρχη. Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη για μια πιο αλληλέγγυα Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε ότι χρειάζονται νέοι μηχανισμοί σύγκλισης, παρατήρησε ότι πρέπει να ανέβει το επίπεδο δημοκρατικής λογοδοσίας, ενώ χαρακτήρισε απειλή για την Ευρώπη τον λαϊκισμό και τον εθνικισμό.

Στη δευτερολογία του ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε ότι «υπάρχει φως στο τούνελ και το βλέπουμε», λέγοντας ότι ίσως να μην έγιναν όλες οι ποιοτικές αλλαγές, οι επενδύσεις να μην είναι ελκυστικές, όμως σημειώθηκαν τεράστια άλματα όπως στον τουρισμό.

Καταλήγοντας ο κ. Μοσκοβισί κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να περιφρουρήσουν το κοινό αγαθό και να αγωνιστούν για το κοινό καλό ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στη χώρα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων