Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Μουζάλας: Προχωράμε και εμείς σε μονομερείς ενέργειες. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, μετά τα όσα έχουν συμβεί σε διπλωματικό επίπεδο το τελευταίο διάστημα, προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

«Είναι σαφές ότι όσο αυξάνονται οι διαψεύσεις μας θα οδηγηθούμε και εμείς σε μονομερείς ενέργειες όχι επειδή θέλουμε αλλά επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς» δήλωσε ο κ. Μουζάλας στο euronews.

O κ. Μουζάλας επέμεινε ότι η Αυστρία έκανε «εχθρική ενέργεια» με την πρωτοβουλία της να προχωρήσει στη διάσκεψη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. «Η Αυστρία ήταν μια φιλική χώρα, κάνει μια εχθρική ενέργεια, δεν τη χαρακτηρίζουμε εχθρική χώρα, χαρακτηρίζουμε όμως με σαφήνεια αυτή της την κίνηση εχθρική και επώδυνη και για τη χώρα μας και για την Ευρώπη» υποστήριξε.
Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα η Ελλάδα δεν ζήτησε ούτε και έλαβε μια δέσμευση για ανάκληση των πρόσφατων μέτρων λέγοντας ότι «είπαμε ότι περιμένουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την εφαρμογή των γραπτών και προφορικών δεσμεύσεων που πήραμε στην περασμένη Σύνοδο. Κοιτάξτε, εμείς τις υποχρεώσεις μας τις έχουμε κάνει. Περιμένουμε την αλληλεγγύη».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων