Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

«Μπαμπά, γιατί πρέπει να ξαναβάλεις για πρωθυπουργός;» -Ο Τσίπρας μιλάει για την οικογένεια του

Για την καθημερινότητά του στο σπίτι και την οικογένειά του μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός αφηγείται πώς ο μικρός γιος του τον ρώτησε το περασμένο καλοκαίρι: «Μπαμπά, για ποιο λόγο να ξαναβάλεις υποψηφιότητα για να είσαι πρωθυπουργός; Πρέπει να μείνεις μαζί μας». «Άντε τώρα να του εξηγήσεις», λέει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ξέρεις, κάθε χώρα έχει έναν πρωθυπουργό, δεν είναι πάντοτε οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά σήμερα είμαι εγώ, μπορεί να είναι κάποιος άλλος». του είπε αλλά πρόσθεσε πως ο γιος του μάλλον δεν ικανοποιήθηκε με την απάντηση. «Στράβωσε όταν κατάλαβε ότι πρόκειται να βάλω πάλι υποψηφιότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας για την καθημερινότητά του, δήλωσε πως προτιμά να περνά τον χρόνο που είναι στο σπίτι του παίζοντας με τα παιδιά του. Όμως, επειδή συνήθως ο ίδιος επιστρέφει αργά και εκείνα κοιμούνται, φροντίζει να ξυπνάει μαζί τους το πρωί.

«Εντάξει, μπαίνω στο δωμάτιό τους, τα σκεπάζω, τα βλέπω λίγο, αλλά κοιμούνται. Έχω τη συνήθεια να ξυπνώ με τα παιδιά. Ξυπνάνε στις 7 π.μ. και έχουμε μια ώρα μαζί. Τα ντύνω, τους φτιάχνω πρωινό, λέμε τις κουβέντες μας, τα νέα τους (…) Ό,τι δουλειά κι αν έχω, θα σηκωθώ από τις 06:30 για να έχω έναν ωφέλιμο χρόνο μαζί με τα παιδιά», δήλωσε.

Με την Μπέτυ Μπαζιάνα ζουν εδώ και χρόνια στην Κυψέλη. Ο ίδιος μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, κοντά στην Πανόρμου. Όταν τελείωνε το Λύκειο, οι γονείς του αποφάσισαν να μετακομίσουν στα βόρεια προάστια. «Έχω ένα θέμα, δεν μπορώ να ζήσω μακριά από το κέντρο» λέει. Δεν ακολούθησε ποτέ τους γονείς του. Σχεδόν όλα τα φοιτητικά του χρόνια τα πέρασε στους Αμπελόκηπους. Μετά, ήρθαν τα Εξάρχεια. Σε ένα σπίτι στη Ζωοδόχου Πηγής, κοντά σε αυτό που τώρα μένει ο μέντοράς του Αλέκος Φλαμπουράρης.

Όταν αποφάσισαν να μείνουν μαζί με την Μπέτυ Μπαζιάνα, επέλεξαν την Κυψέλη γιατί, όπως λέει, ήταν κέντρο απόκεντρο. Στην αρχή βρήκαν «ένα μικρό αλλά ιδιαίτερο σπίτι, είχε πολύ ωραία θέα στην Ακρόπολη, στο Λυκαβηττό και στη θάλασσα».

Όταν όμως γεννήθηκε το πρώτο τους παιδί, τα πράγματα έγιναν… δύσκολα. «Κάποια στιγμή, συνειδητοποίησα, όταν σηκωνόμουν το βράδυ, ότι έπρεπε να σκουντουφλάω  ανάμεσα στα παιχνίδια του παιδιού. Ήταν πολύ μικρό το σπίτι και όταν η Μπέτυ έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί, πήραμε την απόφαση να φύγουμε». Και το επόμενο σπίτι τους όμως στην ίδια γειτονιά είναι γιατί, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, η Άνω Κυψέλη είναι «μια περιοχή που μπορείς να βγεις μια βόλτα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων