Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Μπάιντεν: «Δεν θα δίσταζα να λάβω το εμβόλιο, εάν ο Φάουτσι, η Moderna και η Pfizer το έκριναν ασφαλές»

Κύμα αισιοδοξίας και ενθουσιασμού έχει σκορπίσει η ανακοίνωση του υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας από φαρμακευτικές εταιρείες. Σε μια περίοδο που εκφράζονται και επιφυλάξεις για θέματα ασφάλειας όσον αφορά στον εμβολιασμοί, κορυφαίοι παράγοντες της πολιτικής και ιατρικής κοινότητας δηλώνουν ότι θα έκαναν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ότι δεν θα δίσταζε να εμβολιαστεί.

«Δεν θα δίσταζα να λάβω το εμβόλιο, εάν ο Φάουτσι, η Moderna και η Pfizer το έκριναν ασφαλές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πριν από λίγες ημέρες, ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, δήλωσε πως θα κάνει το νέο εμβόλιο, εφόσον το εγκρίνει η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

«Θα κοιτάξω τα δεδομένα, όμως εμπιστεύομαι την Pfizer. Εμπιστεύομαι την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Είναι συνάδελφοί μου εδώ και δεκαετίες, επιστήμονες καριέρας. Εάν κοιτάξουν αυτά τα δεδομένα και πουν ότι είναι αξιόπιστα, ας προχωρήσουμε στην έγκρισή του, σας υπόσχομαι ότι θα κάνω το εμβόλιο και θα συστήσω στην οικογένειά μου να το κάνει», τόνισε συγκεκριμένα ο επιδημιολόγος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων