Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Μπακογιάννης: O,τι είναι στον Μεγάλο Περίπατο θα πάει σε γειτονιές της Αθήνας

Για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο της Αθήνας και τις αλλαγές στο τοπίο της πρωτεύουσας μίλησε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί»:

-Έχουν φυτευτεί πάνω από 1500 δέντρα
-Γίνεται ανάπλαση στο Λυκαβηττό και στην Ακαδημία Πλάτωνος
-Ασφαλτόστρωση 1150 δρόμων
-Αντικατάσταση 400 πεζοδρομίων με ψυχρά υλικά
-Αποκατάσταση 30 συντριβανιών
-Ανάπλαση επτά πλατειών
-Δημιουργία pocket parks και dog parks
-Ειδικά για τα αδέσποτα, αναφέρθηκε στον «πολιτισμένο χώρο φιλοξενίας» που λειτουργεί στο Δήμο Αθηναίων, ενώ παράλληλα λειτουργεί πρόγραμμα υιοθεσίας και υπηρεσία δρόμου που φροντίζει τα αδέσποτα.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στη «νέα φιλοσοφία» σχετικά με την καθαριότητα σημειώνοντας ότι, έχει ανανεωθεί ο εξοπλισμός και «η Αθήνα έχει ξεβρωμίσει».

Για την ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος και το Μεγάλο Περίπατο, είπε πως «ολοκληρώνουμε τη βραβευμένη μελέτη του 2004 για την πλατεία Συντάγματος», η οποία προβλέπει διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στην κάτω πλευρά.

«Στόχος να συνδέσουμε την κάτω πλατεία με την Ερμού χωρίς να κάνουμε οποιαδήποτε παρέμβαση στην κυκλοφορία», είπε και τόνισε ότι «δεν πατάμε άσφαλτο. Όσο πατήσαμε, πατήσαμε».

«Ξέρουμε ότι μετά το πρώτο σοκ στο Μεγάλο Περίπατο, η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί, έχουν μειωθεί οι ρύποι», σημείωσε αναφερόμενος στα δέντρα και τα σιντριβάνια του κέντρου.

Σχετικά με τα παγκάκια του Μεγάλου Περιπάτου διευκρίνισε ότι «όπως είχαμε εξ αρχής πει, τα παγκάκια και όλα αυτά που είναι στο Μεγάλο Περίπατο, φεύγουν και μεταφέρονται σε γειτονιές». «Έχει μελετηθεί και συζητηθεί όσο κανένα έργο ο Μεγάλος Περίπατος», κατέληξε.

Μπακογιάννης για εμβολιασμούς
Τέλος, και όσον αφορά στη συμβολή του δήμου στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού ο κ. Μπακογιάννης είπε πως προς το παρόν ο Δήμος μεταφέρει ανθρώπους στα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ από Δευτέρα ξεκινά και ο κατ’οίκον εμβολιασμός.

Εμβολιάστηκαν επίσης οι φιλοξενούμενοι σε δημοτική δομή άστεγοι χρήστες στο σύνολό τους (60 άνθρωποι), ενώ ειδική αναφορά έκανε και στο Πολυδύναμο κέντρο φιλοξενίας αστέγων, δυναμικότητας έως 400 ατόμων.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/mpakogiannis-megalo-peripato-tha-paei-se-geitonies-athinas

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων