Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Μπερλουσκόνι και Μόντι αγκαλιά με τα…κουτάβια

Ένα παλιό ρητό για τους πολιτικούς έλεγε πως «πρέπει να φιλήσεις πολλά βατράχια μέχρι να βρεις την πριγκίπισσα της εξουσίας». Επιβεβαιώνεται πλήρως στη διάρκεια της προεκλογικής αναμέτρησης στην Ιταλία, μόνο που οι διεκδικητές της εξουσίας δεν είναι αναγκασμένοι να φιλήσουν βατράχια αλλά…σκυλάκια.

Την αρχή την έκανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Πόζαρε αγκαλιά με ένα κανελί σκυλάκι το οποίο υιοθέτησε, για να δείξει ότι τρέφει τρυφερά συναισθήματα για τα ζώα ελπίζοντας ότι έτσι θα κερδίσει μερικές ακόμα ψήφους.

Ένα 24ωρο μετά, καλεσμένος στη βραδινή εκπομπή «Le Invasioni Barbariche» του τηλεοπτικού σταθμού La7, ο Μάριο Μόντι αιφνιδιάστηκε όταν η παρουσιάστρια Ντάρια Μπινιάρντι του ανέφερε την κίνηση φιλοζωίας του Καβαλιέρε και του πρότεινε να υιοθετήσει κι εκείνος ένα κουταβάκι.

Χωρίς να προλάβει να απαντήσει και με ένα χαμόγελο αμηχανίας, ένα λευκό κουταβάκι έκανε την εμφάνισή του και τοποθετήθηκε από εργαζόμενο της τηλεοπτικής παραγωγής στην αγκαλιά του απερχόμενου Ιταλού πρωθυπουργού.

Σε ερώτηση της Μπινιάρντι πως νιώθει με το κουταβάκι ανάμεσα στα χέρια του, απάντησε «υπέροχα» και συμπλήρωσε πως τον περασμένο χρόνο έχασε τον αγαπημένο του σκύλο. Μάλιστα πρόσθεσε «νιώθω ότι έχει καρδιά, γιατί την αισθάνομαι να χτυπάει» και αμέσως μετά πρότεινε στην παρουσιάστρια να νιώσει πόσο μαλακό είναι.

Στη συνέχεια, ο Μόντι πόζαρε κι εκείνος όπως ο Μπερλουσκόνι, κρατώντας στην αγκαλιά του το λευκό κουταβάκι, έπειτα δημοσίευσε τη φωτογραφία στο προσωπικό του προφίλ στο Twitter ανακοινώνοντας πως το υιοθέτησε και μάλιστα του άλλαξε όνομα από Trozzi το ονόμασε Empatia, συμπόνια δηλαδή.

Οι φιλοζωικές «ευαισθησίες» πουλάνε στην προεκλογική αναμέτρηση της Ιταλίας και τα κουτάβια είναι σε πρώτη ζήτηση. Ίσως γιατί τα υπόλοιπα θέμα της ατζέντας που είναι και τα σημαντικά για το μέλλον της ιταλικής οικονομίας, δεν θέλει να τα αγγίζει κανείς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων