Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Μπήκαμε στην εποχή της Μεγάλης Ανατροπής…

Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος*

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει την κυρίαρχη βούληση του Αμερικανικού λαού να πάρει την πατρίδα του στα χέρια του κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, απέναντι σε κάθε μορφής κατεστημένα που αυτάρεσκα επιθυμούσαν να νέμονται τα «καλούδια» της εξουσίας.

Ο Τραμπ μίλησε με άλλο λόγο με άλλο τρόπο, με άλλα επιχειρήματα, πρόβαλε της αξίες της λαϊκής κοινωνικής δεξιάς, χωρίς καμία έκπτωση και κανένα απολύτως κόμπλεξ. Και στο τέλος κέρδισε.

Η καλοβολεμένη ελίτ υποτίμησε την νοημοσύνη τους και τους θεώρησε ως δεδομένους. Παρότι το ίδιο συνέβη και με το BREXIT και με το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, κάποιοι όμως ακόμη δεν κατάλαβαν ότι η εκλογική κρίση επηρεάζεται αρνητικά από τους ίδιους παράγοντες που μέχρι πρότινος την επηρέαζαν θετικά.

Ασφαλώς, έχουν δικαίωμα να αυτοεξευτελίζονται και να γελοιοποιούνται οι δημοσιολογούντες «παπαγάλοι», που θέλουν να διαστρεβλώνουν τα συμβαίνοντα, αναμειγνύοντας τα συμφέροντα που υπηρετούν με την σκληρή πραγματικότητα.

Οι σπουδαιοφανείς «ξεγάνωτοι τενεκέδες», οι opinion makers, καθώς και οι «περιπλανώμενοι επιχειρηματίες» με τον υποκριτικό μανδύα του πανανθρώπινου ανθρωπισμού που θέλησαν μέσα από την νέα τάξη να επιβάλλουν την παγκοσμιοποίηση με μία μεθοδευμένη χειραγώγηση των «μαζών» από «Σόρους» και «πλανηταλήτες», πήραν το μάθημα τους. Δεν μπορούν πια να καθορίζουν επ’ άπειρο τις τύχες των χωρών και του πλανήτη, κάνοντας το «άσπρο – μαύρο» με τη μετατροπή των μέσων ενημέρωσης σε μέσα προπαγάνδας και συσκότισης της αλήθειας και «βαφτίζουν»:

Την αποτυχία, επιτυχία.
Την πίστη των ανθρώπων στον Θεό, την Πατρίδα, την Οικογένεια, “σκοταδισμό” και οπισθοδρόμηση.
Τον φυσιολογικό τρόπο συμβίωσης, ομοφοβία και την προστασία της Πατρίδας, από απρόσκλητους ξενοφοβία και ρατσισμό.
Τα εκατομμύρια των εκτός συστημάτων φτωχών ως “εν αναμονή πλουσίους”.
Και πάει λέγοντας.

Η αλήθεια όμως είναι πάντα εκεί έξω… Στην πραγματική κοινωνία.

Οποιαδήποτε πολιτική δεν αφουγκράζεται τις αγωνίες των λαών είναι καταδικασμένη. Ζούμε τις πρακτικές εκδηλώσεις αυτής της αγωνίας, την αποτυχία των συστημικών κομμάτων να δώσουν λύσεις που υπόσχονται και την αντίδραση των λαών σε μια απάνθρωπη πραγματικότητα. Γι’ αυτό ας ανοίξουν όλοι τα αυτιά τους, να ακούσουν επιτέλους τις αγωνίες των λαών, στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Αυστραλία, κλπ.

Κανένας δεν μπορεί να συνεχίσει να τάσσεται με το πλευρό μίας πολιτικής που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Μπήκαμε ήδη στην εποχή της Μεγάλης Ανατροπής.
Απομένει να φανεί εάν θα είναι «βελούδινη» ή πολύ – πολύ επώδυνη…

Νίκος Νικολόπουλος είναι ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων