Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Μπολσονάρου: «Αλλά η βιασύνη για το εμβόλιο δεν δικαιολογείται επειδή παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων»

Ακόμη και τους πιο φανατικούς οπαδούς του σόκαρε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου με την απίστευτη επίθεση που εξαπέλυσε κατά των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό, υποστηρίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι το εμβόλιο μπορεί να μετατρέψει τους ανθρώπους σε… αλιγάτορες.

Την ώρα που η πανδημία καλπάζει στη Βραζιλία με πάνω από 7,2 εκατ. κρούσματα o Μπολσονάρου επιμένει ότι δεν δικαιολογείται η βιασύνη για τα εμβόλια καθώς η υγειονομική κρίση «φθάνει στο τέλος της». «Η πανδημία φτάνει πραγματικά στο τέλος της, οι αριθμοί το αποδεικνύουν, αντιμετωπίζουμε μικρές ανόδους τώρα», είπε ο Μπολσονάρου. «Αλλά η βιασύνη για το εμβόλιο δεν δικαιολογείται επειδή παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων».

Ο ακροδεξιός πρόεδρος, που βλέπει παρά τον υψηλό αριθμό των θυμάτων στη χώρα από τον κορωνοϊό τη δημοτικότητά του στα ύψη, υποβαθμίζει διαρκώς τη σοβαρότητα της πανδημίας, από την αρχή της, χαρακτηρίζοντας την Covid-19 μια «μικρή γρίπη». Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι μέσα σε 24 ώρες 555 ασθενείς με την Covid-19 υπέκυψαν, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 37.730 κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, με πάνω από 212 εκατομμύρια πληθυσμό, έχει συνολικά καταγράψει 186.205 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας και 7.200.708 περιπτώσεις μόλυνσης.

«Δεν πρόκειται να κάνω το εμβόλιο», επανέλαβε γι’ άλλη μια φορά ο Μπολσονάρου. «Κάποιοι λένε ότι δίνω το κακό παράδειγμα. Ε, ανόητοι, τι είναι αυτά που λέτε; Έχω ήδη κολλήσει τον ιό. Έχω ήδη αντισώματα. Γιατί να εμβολιαστώ;», είπε στο πλήθος στο Πόρτο Σεγούρο. Και συνέχισε με μια επίθεση κατά της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer και του εμβολίου της: «Κι ένα άλλο πράγμα, που πρέπει να καταστήσουμε σαφές. Στο συμβόλαιο [για την προμήθεια εμβολίων] της Pfizer δηλώνει σαφέστατα ότι δεν είναι υπεύθυνη για οποιεσδήποτε παρενέργειες. Αν γίνετε αλιγάτορες, δικό σας είναι το πρόβλημα. Και το χειρότερο, παίζουν με τα ανοσοποιητικά συστήματα των ανθρώπων».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων