Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Μπορούν τα αυτοκίνητα να γίνουν διάφανα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακούγεται επιστημονική φαντασία αλλά τα πρώτα βήματα για το διάφανο αυτοκίνητο έχουν ήδη γίνει. Από τη Land Rover, προκειμένου οι μετακινήσεις εκτός δρόμου να γίνουν πιο ασφαλείς, ενώ έπεται και συνέχεια.

Στο σημείο αυτό μια διευκρίνιση είναι απαραίτητη: δεν μιλάμε για πραγματικά διαφανή αυτοκίνητα, τουλάχιστον για όσο το μέταλλο θα είναι το βασικό στοιχείο κατασκευής τους. Μιλάμε για συστήματα που χρησιμοποιούν κάμερες, προτζέκτορες, προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και υφάσματα που λειτουργούν ως επιφάνειες προβολείς.

Έτσι στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου, για παράδειγμα, προβάλλονται εικόνες από το τι γίνεται στο πίσω μέρος του, με απόλυτη ακρίβεια και ευκρίνεια, με αποτέλεσμα και όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες μας, να δείχνει όντως διάφανο.

Η δυνατότητα αυτή, πέρα από το ότι είναι εντυπωσιακή, αυξάνει αφενός κατακόρυφα την ασφάλεια, μιας και τα σύγχρονα μοντέλα πάσχουν στον τομέα της ορατότητας, αλλά και την ευκολία, π.χ. στο παρκαρίσμα.

Φυσικά το «διάφανο» δεν θα περιοριστεί μόνο στα αυτοκίνητα, αλλά θα επεκταθεί τόσο στα αεροσκάφη, στο πάνω και στο κάτω μέρος της ατράκτου, όσο και στα πλοία, κυρίως τα κρουαζιερόπλοια.

Δείτε το VIDEO:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων