Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Μπουτάρης: Το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης είναι χάϊδεμα στα αυτιά των ιθαγενών της Βορείου Ελλάδας

“Δεν είναι τιμητικό για το Δήμο Θεσσαλονίκης να έχει βουλευτή της Χρυσής Αυγής στα δημοτικά έδρανα. Αλλά και υπάλληλο του Δήμου, βουλευτή”, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή την εκλογή των Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Αντώνη Γρέγου, στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Ο κ.Μπουτάρης αντίθετα συνεχάρη τους Σταύρο Καλαφάτη και Τριαντάφυλλο Μηταφίδη για την εκλογή τους με τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα.

Ωστόσο, χαρακτήρισε “απαράδεκτη” την ύπαρξη του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης υποστηρίζοντας: “Είναι χάϊδεμα στα αυτιά των ιθαγενών της Βορείου Ελλάδας. Ένα ακόμη εμπόδιο στη διαχείριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη”, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, από την πλευρά του, ενημέρωσε το σώμα για την απόφαση του να αποχωρήσει από τα δημοτικά έδρανα. “Θεωρώ ασυμβίβαστο προσωπικά να είμαι βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος”, είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, στην αρχική του τοποθέτηση έκανε λόγο για “βαθιά πολιτική αλλαγή”, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κυβέρνηση, ενώ ανέφερε πως θα πρέπει να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, σε παρέμβαση του για την τιμή του φυσικού αερίου, ζήτησε τη θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου, ώστε να διευκολυνθούν, όπως είπε, άνθρωποι που ανήκουν στις ευαίσθητες πληθυσμιακά ομάδες.

(Πηγή: ΑΠΕ)

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img