Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

«Μπρα ντε φερ» Καμίνη με Χρυσή Αυγή

Για σήμερα Μ. Πέμπτη στις 10 το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος, η Χρυσή Αυγή έχει προγραμματίσει διανομή παραδοσιακών τροφίμων της Λαμπρής: αρνί, αυγά, τσουρέκι, πατάτες, σε ποσότητα ικανή να σιτίσει χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «θα δοθεί προτεραιότητα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, που πλήττονται περισσότερο από την εθνοκτόνο μνημονιακή πολιτική».

Ωστόσο η διανομή της Χρυσής Αυγής βρίσκει αντίθετο τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει:

«Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος». Συμπληρώνει επίσης πως «τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης».

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων προειδοποίησε ότι η συνάθροιση είναι «αυθαίρετη» και «παράνομη» και θα κάνει ότι επιβάλλεται προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί.

Σε απάντησή της η Χ.Α , μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Υπενθυμίζουμε στον λαθρολάγνο Καμίνη ότι στην Ελλάδα έχουμε ακόμη δημοκρατία και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι δεν μπορεί κανείς να μας το στερήσει. Στη χώρα δυστυχώς επικρατεί «μία γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης» και όποιος δεν το κατανοεί αυτό σημαίνει ότι ζει σε άλλη χώρα ή σε άλλον πλανήτη. Να αφήσει τις παραινέσεις ο Καμίνης, διότι προ μηνών ο ίδιος διοργάνωνε σόου με τηλεοπτικές κάμερες και τηλεπερσόνες στο Σύνταγμα, για να δείξει τη δήθεν κοινωνική αλληλεγγύη του, για την οποία όμως δεν είχε πληρώσει ούτε μισό ευρώ. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι πολλά από τα είδη που είχαν χαρίσει τότε οι Αθηναίοι για τους φτωχούς συμπολίτες μας, κατέληξαν στα σκουπίδια, αμέσως μόλις έκλεισαν οι τηλεοπτικές κάμερες.». Τονίζει πως η διανομή θα γίνει κανονικά και καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Όπως φαίνεται τα αίματα έχουν ανάψει…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων