Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Μυστικά… Οικιακής Οικονομίας!

Απορίες για καθημερινά προβλήματα νοικοκυριού; Πώς να αποθηκεύσω σωστά το κρέας μου; Πώς θα ξέρω ότι τα πλαστικά δοχεία μου είναι κατάλληλα για την αποθήκευση τροφίμων; Πώς μπορώ να κάνω οικονομία στην κουζίνα μου; Να αγοράσω χύτρα ταχύτητας; Αν σκέφτεστε αυτά και άλλα πολλά, εμείς σας δίνουμε κάποιες απαντήσεις για να κάνουμε το νοικοκυριό σας… παιχνιδάκι!

Στον κόσμο των πλαστικών!

Έχετε την απορία αν όλα τα πλαστικά δοχεία είναι κατάλληλα για τρόφιμα; Για να επιβεβαιωθείτε, κοιτάξτε αν υπάρχει το σήμα με το ποτήρι και το πιρούνι. Αν υπάρχει, υποδεικνύει ότι το πλαστικό σκεύος είναι κατάλληλο για την αποθήκευση τροφίμων. Την ίδια προσοχή πρέπει να επιδείξετε στα σύμβολα που δηλώνουν ότι το πλαστικό είναι φτιαγμένο από πολυκαρβονικές ενώσεις. Γιατί περιέχουν την επικίνδυνη χημική ουσία διφαινόλη Α.

Πως θα τα αποφύγετε; Αν σ’ ένα τάπερ δείτε 3 βελάκια σε τρίγωνο με τον αριθμό 07 στο κέντρο, ή τα αρχικά PC, αποφύγετέ τα.
Αν κρατάτε τα πλαστικά μπουκάλια από αναψυκτικά ή εμφιαλωμένα νερά, για την αποθήκευση λαδιού ή άλλων υγρών, αναθεωρείστε! Η σύσταση διαφορετικών υγρών μπορεί να προκαλέσει τη μεταφορά επικίνδυνων ουσιών από το πλαστικό στο υγρό επομένως και στον οργανισμό μας.

Αποθήκευση κρέατος!

Έχετε αγοράσει κιμά, αλλά δεν ξέρετε πότε θα τον μαγειρέψετε; Η λύση είναι να τον αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Πώς; Τυλίξτε τον σε μεμβράνη και μετά απλώστε τον με τα χέρια σας για να γίνει ένα πλακέ κομμάτι. Μετά τυλίξτε τον και σε αλουμινόχαρτο. Ο λόγος είναι πως έτσι θα εξοικονομήσετε αρκετό χώρο μέσα στην κατάψυξή σας. Αν θέλετε να αποθηκεύσετε κάποιο κρέας στην κατάψυξη μην το αλατίσετε και κυρίως μην το καρυκεύσετε. Ο λόγος που δεν είναι σωστό το αλάτισμα, είναι γιατί θα απορροφήσει όλο το νερό με αποτέλεσμα το κρέας να γίνει πιο μαλακό αλλά και να χάσει τις θρεπτικές του ουσίες. Σε περίπτωση που θέλετε να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη μπριζόλες ή παϊδάκια, τυλίξτε πρώτα την άκρη του κοκάλου τους με αλουμινόχαρτο ώστε να προστατεύσετε το σακουλάκι από ενδεχόμενο σχίσιμο. Αν έχετε μαγειρεμένο κρέας, για παράδειγμα κοκκινιστό, καλό θα ήταν να το αποθηκεύσετε ξεχωριστά από τη σάλτσα του, για να μην επηρεαστεί από το νερό.

Οικονομία στην κουζίνα

Αν στο νοικοκυριό σας δεν περιλαμβάνεται χύτρα ταχύτητας, ξανασκεφτείτε το! Με τις χύτρες εξοικονομείτε 30 με 60% ρεύμα. Επίσης, σημαντική οικονομία κάνουν και τα εμαγιέ σκεύη γιατί απορροφούν καλύτερα τη θερμότητα.

8-10 λεπτά πριν το φαγητό να είναι έτοιμο, κλείνετε το φούρνο. Κάνετε με αυτό τον τρόπο μεγαλύτερη εξοικονόμηση και το φαγητό ολοκληρώνεται με τη θερμοκρασία που κρατά. Καλύτερα, αν θέλετε να ελέγξετε το φαγητό σας να το κάνετε από το τζάμι του φούρνου. Ο λόγος είναι πως κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του χάνεται το 20% της θερμότητάς του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img