Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Δεν είναι κατασκευασμένος ο ιός – Μελετούν αν ξέφυγε

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των Η.Π.Α. κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο νέος κορωνοϊός «δεν ήταν ανθρωπογενής ή γενετικά τροποποιημένος», ωστόσο λένε ότι εξακολουθούν να εξετάζουν το ενδεχόμενο η προέλευση της πανδημίας να εντοπίζεται σε επαφή με μολυσμένα ζώα ή ατύχημα σε κινεζικό εργαστήριο.

Αυτό αναφέρεται σε δήλωση του Γραφείου του Διοικητή Εθνικών Πληροφοριών, σύμφωνα με το «Associated Press», την ώρα που ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμμαχοι του έχουν αναφερθεί πολλές φορές τη μέχρι σήμερα μη-αποδεδειγμένη θεωρία ότι ένα εργαστήριο για μολυσματικές ασθένειες στην πόλη Γιούχαν, επίκεντρο της παγκόσμιας επιδημίας που μέχρι τώρα έχει σκοτώσει περισσότερα από 220.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση Τραμπ έχει οξύνει τη ρητορική της κατά της Κίνας, κατηγορώντας τον γεωπολιτικό της εχθρό και ζωτικό εμπορικό εταίρο ότι δεν έδρασε νωρίς για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού που προκαλεί τον Covid-19 ή καλέσει τον υπόλοιπο κόσμου να λάβει μέτρα.

Η δήλωση, όπως την μεταδίδει το «Associated Press» αναφέρει: «Η Κοινότητα Πληροφοριών συμφωνεί επίσης με την ευρεία επιστημονική συναίνεση ότι ο ιός Covid-19 δεν ήταν ανθρωπογενής ή γενετικά τροποποιημένος. Η Κοινότητα Πληροφοριών θα συνεχίσει να εξετάζει αυστηρά τις καινούργιες πληροφορίες για να προσδιορίσει εάν το ξέσπασμα της πανδημίας ξεκίνησε μέσω επαφής με μολυσμένα ζώα ή αν ήταν το αποτέλεσμα ατυχήματος σε εργαστήριο στη Γιούχαν.»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων